To je to što me zanima!

Superdjed (81): Izašao sam iz toaleta i uhvatio lopova u sobi

Kriminalac (57) grčevito se borio da pobjegne iz kuće u Sisku u koju je ušao krasti prošle nedjelje. Izvukao je i nož, no istrgnuo mu ga je hrabri 81-godišnjak. Držao ga je dok nisu stigli policajci
Vidi originalni članak

Sad idem opet u zatvor, rekao je umorno i snuždeno lopov (57) nakon što ga je u kući u Sisku na Uskrs u krađi ulovio vlasnik (81).

Hrvali su se 10-ak minuta, no na kraju se morao predati.

Epilog je to priče iz Ulice Josipa Jurja Strossmayera kad je u lisicama završio 57-godišnjak iz okolice Zagreba. Oko 18.30 sati namjerio se na pogrešnu obitelj.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Došao sam s druženja s prijateljima i ostavio sam novčanik i sat na stolu u dnevnom boravku. Otišao sam u toalet u prizemlju i čuo da netko miče rigl (zasun, op.a.), no ni na kraj pameti nije mi bilo da je to lopov - počeo je priču umirovljenik kojem je lopov upropastio blagdan.

Uspio je ući u sobu, zgrabiti novac, no prije izlaza zaustavio ga je 81-godišnjak.

Probao je izvući nož 

- Pitao sam ga što tu radi, na što je on počeo mucati. Grčevito je stiskao novac u ruci i uhvatio sam ga za ruke. Tu smo se počeli vući i naguravati - kazao je vlasnik kuće dok nam je pokazivao podlaktice pune ljubičastih podljeva.

U pomoć je pozvao kćer i vikao je ukućanima da zovu policiju. U jednom trenutku lopovu je ispao novac, no nije se namjeravao predati. Hrvački obračun nastavio se uz stepenice, a napadač je iz džepa izvukao nož.

- Bio je to nekakav preklopni švicarac. Kad sam vidio da ga drži, trznuo sam ga i ispao mu je na pod. Kći ga je šutnula kako ga ne bi mogao dohvatiti. Ne znam kako bi završilo da ga je mogao koristiti - priča umirovljenik.

U svladavanju lopova pomogla mu je kći, a onda su ga preuzeli policajci.

S vlaka na bicikl 

- Rekao im je da je iz Zagreba te da je u Sisak došao vlakom. Ipak, do kuće je došao biciklom, koji je naslonio na zid, pa ih je zanimalo odakle mu. Rekao im je samo da je njegov i da ga je prevezao u vlaku - prepričao nam je muškarac.

Dodao je kako ni nekoliko dana nakon obračuna u kući zapravo ne zna odakle mu ta snaga.

- Ja ću uskoro napuniti 82 godine. Imam problema sa zdravljem, no sve sam to uspio izdržati. Na kraju smo i kći i ja završili na Hitnoj, u bolnici, pa još u policijskoj postaji. Kući smo se vratili tek malo prije ponoći - kaže 81-godišnjak.

Dodao je kako su mu na kraju policajci zahvalili na hvatanju i nazvali ga herojem, na što je on samo odmahnuo rukom.

Inače, ulovljeni 57-godišnjak stari je policijski znanac te je nekoliko godina proveo u zatvorima. Osumnjičili su ga za razbojničku krađu i smjestili u istražni zatvor.

Prijeti mu do 12 godina iza rešetaka.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Čarli1976 25.04.2019.

    Mogao bi djed završiti i u zatvoru jer je napao lopova i kriminalca, a oni su kod nas zaštićeni.

  • Orahova1 25.04.2019.

    Bilo je u britaniji isto ovako djeda prenio lopova u kući, pa ga lopov kasnije tužio i čak dobio ostati stari morao platiti.

  • 24.04.2019.

    To je bio neki Lopo- Amateur, kokosar, ipak bravo 82 gidisnjak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare