To je to što me zanima!

Pronašli su Australku (22), nije ozlijeđena, samo je dehidrirala

Australka se odvojila od grupe i od tada joj se izgubio svaki trag. Kako se nije vratila, njezina prijateljica policiji je prijavila njezin nestanak, oko 13.30 sati u petak
Vidi originalni članak

Dvadesetak pripadnika HGSS-a sa psima tragačima i približno isto toliko policajaca u subotu ujutro krenuli su ponovno u potragu za 22-godišnjom australskom državljankom Carlom Veronicom Hulls koja je nestala u petak na putu prema tvrđavi Fortici na padinama Omiške Dinare. 

Pronašli su je poslije podneva na brdu iznad Omiša. Nije ozlijeđena. Provela je noć na otvorenom i dehidrirala je. 

Na proputovanju brodom

Djevojka je inače, bila na proputovanju brodom po obali sa svojom ekipom. U petak ujutro iskrcali su se u Omišu te oko 9 sati krenuli na Forticu. Australka se odvojila od grupe i od tada joj se izgubio trag. Kako se nije vratila, njezina prijateljica policiji je prijavila njezin nestanak, oko 13.30 sati. Sat vremena kasnije HGSS već je češljao područje oko Fortice. Potragu su obustavili oko 21 sat u petak zbog mraka te su se na teren vratili jutros oko sedam. 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • najiram 10 14.07.2013.

    sada je treba prk koljena 25 vručuh po guzici i 10 hladnih i račun za traženje i račun za mlačenje po guzici ipak obrazovanje košta pa nek plati lekciju.....

  • Vjerujem_1 13.07.2013.

    Drago mi je da je djevojka pronađena živa i zdrava. Uvijek se divim našim HGSS-ovcima. Ovo nije bio tako opasan pothvat, ali stotine su puta već ugrožavali svoje zdravlje i život, darovali svoje slobodno vrijeme kako bi spasili nečiji život. Vrlo hrabri i plemeniti ljudi!

  • vinja 13.07.2013.

    Pročitala sam na drugom portalu da je dotična popila lijek sa votkom a onda se uputila u nepoznato. I što sada zaključiti osim da je neodgovorna osoba. Svaka čast našim službama za spašavanjea a sve kritike na neodgovorno ponašanje turista. Nesreća se može dogoditi i pri najodgovornijem ponašanju, ali je to onda doista nesreća, ali kad netko bolestan popije lijek s votkom i uputi se u nepoznato, onda je sam kriv za svoju sudbinu i osobno takvu osobu uopće ne žalim. Žalim naše ljude koji se trude da pomogu neodgovornima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare