To je to što me zanima!

HGSS-ovci se tri sata probijali do pustinjaka, ostao je u špilji

Spasioci su pretpostavili kako je muškarčev život u opasnosti. Zvali su HGSS te se njihova ekipa uputila provjeriti je li pustinjak Vjeko dobro. On se odbio vratiti
Vidi originalni članak

Pripadnici HGSS-a su se u petak čak tri sata probijali preko Bogovih staja prema Modrašu na Dinari kako bi došli do špilje Živa kamenica u kojoj već godinama živi pustinjak Vjeko Matković (59). Mile Gverić iz Centra za socijalnu skrb u Vrlici rekao je kako su pustinjaka uočili planinari. Dodaje kako je Vjeko preko ulaza u špilju navukao šatorsko krilo te je unutra ložio vatru.

Iz Centra su pretpostavili kako je muškarčev život u opasnosti te su zvali HGSS. U špilji su mu ostavili zalihe vode i hrane dovoljne za šest dana, ali muškarca nisu vratili u civilizaciju. Objasnili su kako ne želi živjeti nigdje drugdje te nije baš druželjubiv.

- Naša ekipa je išla provjeriti je li živ. Dozivali su ga, ali nije htio izaći. Odbijao je pomoć. Samo je ustrašeno gledao iz špilje prema vrećicama koje mu je ekipa donijela. Ostavili su mu vodu i hranu i otišli - rekao je Vinko Prizmić, pročelnik splitskog HGSS-a.

- Ovo je samo dokaz da nastojimo pomoći baš svakome, čak i u najzabitijim predjelima - dodao je Prizmić.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nikola tesla 12.02.2012.

    taj se ne sikira zivit ce 120 godina

  • katriga 12.02.2012.

    svaka cast ipostovanje gss-u

  • Zmayo 12.02.2012.

    U jutarnjem stoji da čovjek živi tam 10godina, u indexu je to 15, ovdje je godinama jer ni oni ne znaju :) Nek puste čovjeka na miru..

Komentiraj...
Vidi sve komentare