To je to što me zanima!

HHO: Naslovnica 'Novosti' je uvredljiva za građane RH

Na naslovnici lista su dva hrvatska MIG-a te veliki naslov "Obadva, obadva su pala!". Podsjetili su da je to rečenica hrvatskog vojnika 1991. godine
Vidi originalni članak

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava uputio je oštro prosvjedno pismo Vladi i Saboru zbog naslovnice novog broja tjednika "Novosti". Na naslovnici su dva hrvatska MIG-a te veliki naslov "Obadva, obadva su pala!". HHO je podsjetio kako je naslov zapravo rečenica hrvatskog vojnika koju je izgovorio 1991. godine tijekom obaranja dva aviona JNA kod Šibenika. Korištenje tog izraza za pad hrvatskih MIG-ova smatraju uvredljivim za građane RH, piše Jutarnji list. Smeta im i što se taj tjednik Srba u Hrvatskoj financira iz državnog proračuna, što je posljedica koalicijskog sporazuma HDZ-a sa samostalnom demokratskom srpskom strankom.
Urednik Novosti Rade Dragojević rekao je za HTV da naslovnicom nije htio poručiti ništa već isprovocirati javnost te mu se čini da je uspjelo. Na pitanje zašto provokacija na takav način, kaže, 'Što fali tom načinu?'.
List "Novosti" izdaje nevladina udruga Srpsko narodno vijeće, kojem je na čelu Milorad Pupovac. U HHO-u tvrde kako je to sukob interesa jer je Pupovac čelnik nevladine udruge, potpredsjednik političke stranke te zastupnik u Saboru. "Novosti" su i 6. kolovoza ove godine, dan nakon obilježavanja akcije Oluja, na naslovnici objavili naslov "Olujom do mira". Na slici je bio hrvatski vojnik koji vampirski pije krv ženi.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • mellifera 196666 05.10.2010.

    Makni se lopino s javne scene,koga ti štitiš,sebe i svoju zaradu.Naslovnica je satira,idiote!

  • plavi cvijet 05.10.2010.

    Svaka čast na pravednosti HHO-u. Ovo je izazivanje vjerske i nacionalne mržnje i nadam se da će nadležni organi reagirati i ovo kazniti. Ako ćemo sve kažnjavati, onda ćemo sve kažnjavati.

  • klaus1 05.10.2010.

    sada će sigurno Denis Latin napraviti Latinicu na tu temu i raspaliti po Novostima!!! A onda će Denis Kuljiš,brže bolje odjuriti Haškom tribunalu i dati iskaz o vrijeđanju Hrvata od strane Novosti.Možda pritom izgubi koji kilogram! Mada najviše Kuljiš izgubi kilograme kad je u Latinici.Ali ne zbog žustre diskusije nego reflektora.Kuljiš pa i Latin vole Hrvate i \"založiti\" će se da \"pravda pobijedi\".Biti će žestoki i maksimalno angažirani kao i u zadnjoj Latinici !!!Jer zločin nikada ne zastarijeva,a najbolje ga je rriješavat dok je još \"friški\".

Komentiraj...
Vidi sve komentare