To je to što me zanima!

Hillary pobijedila Obamu u Hampshireu, Hrvat peti

Hillary Clinton je neočekivano pobijedila Obamu na predizborima demokrata u New Hampshireu. Hrvat Dennis Kucinich peti je sa 1 posto glasova
Vidi originalni članak

Senatorica Hillary Clinton neočekivano je pobijedila senatora Baracka Obamu na predizborima Demokratske stranke koji su u utorak održani u New Hampshireu, saveznoj državi na sjeveroistoku SAD-a, suprotno anketama koje su najavljivale pobjedu Obame. Nakon 77 posto prebrojanih glasova Clinton je osvojila 39 posto, a Obama 37 posto glasova.
Uoči glasovanja, Obama je u više anketa imao prednost od 39 prema 30 posto glasova za Clinton, što se podudaralo s rezultatima prvih predizbora u Iowi 3. siječnja kad je pobijedio, a u stožeru Clinton su najavljivali kadrovske smjene i promjene u predizbornoj retorici. Kod republikanaca je, nakon 78 posto prebrojanih glasova, potvrđena pobjeda senatora iz Arizone Johna McCaina sa 37 posto, ispred Mitta Romneya sa 32 posto glasova. Kod demokrata je treći bivši senator John Edwards sa 17 posto, četvrti guverner Novog Meksika Bill Richardson sa 5 posto, a peti kongresnik iz Clevelanda hrvatskog podrijetla Dennis Kucinich sa 1 posto glasova.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare