To je to što me zanima!

Hipp će odsad u Hrvatsku slati iste proizvode kao u Njemačkoj

HIPP-ov proizvod, dječja hrana "Bio riža i mrkva s puretinom", uz razlike u boji, okusu i aromi, na njemačkom tržištu sadrži veći udio povrća, mrkve i krumpira...
Vidi originalni članak

Nakon objave rezultata istraživanja hrvatske europarlamentarke Biljane Borzan (SDP) o različitoj kvaliteti njihova proizvoda na hrvatskom i njemačkom tržištu britanski list "Guardian" izvijestio je kako proizvođač dječje hrane "HIPP" namjerava plasirati njemački proizvod i na police hrvatskih trgovina, izvijestio je u ponedjeljak osječki ured eurozastupnice Borzan.

U priopćenju za javnost podsjeća se kako je istraživanje, provedeno u suradnji s Hrvatskom agencijom za hranu, pokazalo da HIPP-ov proizvod, dječja hrana "Bio riža i mrkva s puretinom", uz razlike u boji, okusu i aromi, na njemačkom tržištu sadrži veći udio povrća, mrkve i krumpira, a manje riže, dok na hrvatskom tržištu, od povrća sadrži samo mrkvu te veći udio riže, ima manje omega 3 masnih kiselina, i u Hrvatskoj je 54 posto skuplji.

Zastupnica Borzan pozdravila je odluku "Hippa", ocijenivši je velikom pobjedom za nju osobno, ali i za hrvatske potrošače, jer su na ovaj način "uspjeli zaštititi najranjivije, malu djecu, od plasiranja drugorazrednog proizvoda koji je manje zdrav".

Navodi kako je "HIPP" je tvrdio da različit recept proizvoda ovisi o zemlji u kojoj se proizvod konzumira i navikama potrošača te ističe kako je istraživanje pokazalo  da proizvođači "očito pomno paze u koju zemlju što plasiraju", dok argument o navikama potrošača u ovom drži bespredmetnim, s obzirom da se radi o maloj djeci, koja se sigurno nisu izjasnila da žele proizvod, koji osim razlike u povrću, ima i manje repičinog ulja, koje je izvor omega 3 masnih kiselina, značajnih za razvoj i zdravlje djece.

"Očekujem i od drugih proizvođača da slijede ovaj primjer", poručila je Borzan.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • marin.0202 26.09.2017.

    Hipp je jedina tvornica u Njemackoj u koju mogu potrosaci biti sigurni u proizvod , znam za slucaj iz 80-tih kad je povucena cjela ponuda dok se nije ispitao uzrok , jer su dobili robu deklariranu kao bio a bila zagadjena pesticidima.Zato Hipp garantira svojim imenom, a to sto je manje piletin i rize nije njihova odluka ako nasi zakoni to dozvoljavaju onda je to tako, a covjek samo zeli da njegovo ime i njegovih radnika te samih potrosaca koji mu daju povjerenje vec desetljecima ne dobije ti putem krivu sliku.

  • liliana 26.09.2017.

    Pa to je slično rasizmu,zar smo mi građani drugog reda,zar nebi netko trebao odgovarati za to.Koje licemjerstvo te Europe.Nećemo kupovati njihove proizvode.

  • povijest činjenica 26.09.2017.

    Postavlja se pitanje što nam Slovenski proizvođači šalju s obzirom da nas njihovi političari blago rečeno - mrze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare