To je to što me zanima!

Hitna došla za samo tri minute: Spasili dijete koje se utapalo

Na jednoj od virskih plaža, u plićaku se igralo dvoje male djece u dobi od 2,5 i 3,5 godine. Kad se dijete počelo utapati, netko je nazvao Hitnu koja je došla za tri min.
Vidi originalni članak

Pet dana, nakon što su od utapanja spasili dijete (2,5) na Viru, iz Zavoda za hitnu medicinu u Zadru o tome su izvijestili javnost. Na jednoj od virskih plaža, u plićaku se igralo dvoje male djece u dobi od 2,5 i 3,5 godine, na koje roditelji nisu dovoljno pozorno pazili. 

Kad se dijete počelo utapati, netko je nazvao Hitnu, kojoj su od poziva do dolaska na plažu trebale samo tri minute. 

- Dijete je spašeno brzom intervencijom liječnika i medicinskog tehničara, koji su reanimacijom dijete vratili u život - piše u priopćenju. Ravnateljica Zavoda Davorka Krnčević stoga poziva roditelje na maksimalan oprez  kada su s djecom na plaži, te podsjeća kako je virski slučaj još jedan argument za angažiranje dva dodatna liječnička tima i vozila na Viru tijekom tri ljetna mjeseca.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kraljzvonimir_1 29.06.2012.

    Koji lijepi naslov fala ti boze...

  • andrejasuflaj 29.06.2012.

    Veliku muku muće djelatnici hitnih pomoći na Jadranskoj obali, a još veću potrebiti ljudi. Npr. Promošten, lani su imali jednu ekipu, i ne ne daj bože da je ona na terenu (saobračajka ili neka driga hitna intervencija), Ti možeš samo pred zatvorenim vratima Hitne umrijeti, jer ako je frka, teško je u tom trenutku odvojiti 40 minuta da se autom dovezeš do Šibenika i potražiš pomoć. U mojoj obitelji bio je slučaj teške alergijske reakcije - već je dolazilo do gušenja, no imali smo sreće i uhvatili smo ih u ambulanti, da nismo, morali bismo ići u Šibenik, a nisam sigurna da bi osoba kojoj je trebala pomoć poživjela još tih 40 minuta ... Djelatnici hitne vele da bi trebalo pojačati ekipe, međutim niti država niti mjesto ne žele izdvojiti plaće i troškove za nove djelatnike ... kao za to nemaju novaca ... i tako to ... Valjda ćemo imati sreće da i ubuduće nađemo nekoga u ambulanti, ili ga promtno možemo dozvati na teren ... Jer inače gotovo! :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare