To je to što me zanima!

Hladan tuš za Vučića! Europa bi mogla Srbiji uvesti vize: 'To je realna mogućnost, vidjet ćemo'

Mehanizam suspenzije viza daje mogućnost EU da se privremeno suspendira izuzeće od viza za zemlje koje nisu članice EU-a, u slučaju značajnog povećanja neregularnih migracije iz zemalja partnera
Vidi originalni članak

Europska povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson ne isključuje mogućnost da Europska komisija pokrene mehanizam suspenzije viza za Srbiju jer zemlja ne usklađuje viznu politiku sa Europskom unijom (EU) što se smatra jednim razlogom zašto se Europa suočava s novim valom migranata.

POGLEDAJTE VIDEO: Vučić se svađa s novinarima iz Hrvatske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nadam se i mislim da će Srbija i drugi zapadnobalkanski partneri surađivati s nama i uskladiti svoju viznu politiku s EU. Ali, naravno, suspenzija viza nije ništa što bih isključila. Ipak, mislim i nadam se da ćemo imati dobru suradnju - poručila je Johansson. 

Ona je ove navode iznijela uoči sastanka ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU koji se održava u Luksemburgu, gdje će se problem takozvane Balkanske rute tretirati kao ključna tema, zbog rastućeg broja nedokumentiranih migranta koji koriste regiju da bi stigli do EU.

SRPSKO POLITIČKO LUDILO 'Kad Aleksandra Vučića pritisne EU, krene bijesno na Hrvatsku. Tad mu se pojavljuju 'ustaše'...'

Mehanizam suspenzije viza daje mogućnost EU da se privremeno suspendira izuzeće od viza za zemlje koje nisu članice EU-a, u slučaju značajnog povećanja neregularnih migracije iz zemalja partnera. Problem Srbije je posebno naglašen u posljednjem periodu među zemljama EU-a jer se smatra da državljani trećih zemalja, koji uživaju bezvizni režim sa Srbijom i koriste ovu zemlju da bi stigli do Europe.

EU redovno u službenim dokumentima naglašava neophodnost da Srbija usuglasi viznu politiku s politikama Unije. Povjerenica Johansson je naglasila da se od zemalja kandidata očekuje da se postupno usklade s viznom politikom te da usklađenost mora biti potpuna u trenutku kada ove zemlje postanu punopravne članice EU.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ika1234 14.10.2022.

    Sta o čemu Hrvati o Srbiji.Sto ste toliko nervozni?Izgleda da vam je kriza u drzavi na svim nivoima pa vam je opet Srbija kriva.Dajte ljudi malo se priberite.

  • jakaoja 14.10.2022.

    ja ne znam sta se ceka

  • 14.10.2022.

    Trebalo je vec

Komentiraj...
Vidi sve komentare