To je to što me zanima!

Olujna noć u Dubrovniku: Bura puhala 150 km/h i rušila stabla

Osim što su se borili s vatrenom stihijom kraj Stravče, vatrogasci JVP Konavle noćas su imali 15-ak intervencija zbog porušenih stabala zbog kojih je i zatvorena cesta ŽC6239
Vidi originalni članak

Dubrovački vatrogasci noćas su imali pune ruke posla. Osim što su se borili s vatrenom stihijom kraj Stravče, cijelu noć izlazili su na intervencije zbog porušenih stabala, javlja DuList.

POGLEDAJTE KAKO DUBROVNIK IZGLEDA DAN NAKON:

Zapovjednik JVP Konavle Mario Magud kaže da je puhala bura od 150 km/h zbog čega su imali 15-ak intervencija. 

Zbog bure zabranjen je i promet za I. skupunu vozila na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, javio je HAK. Zatvorena je i ŽC6239 u mjestu Ljuta u Konavlima zbog pada stabla na kolnik.

Hladno jutro: Na Biokovu su izmjerili minus 11,8 stupnjeva

U Makarskoj je u četvrtak ujutro temperatura u šest sati bila samo četiri Celzijeva stupnja, a na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 11,8 Celzijevih stupnjeva i najniža je ovoga jutra u našoj zemlji.

Zbog jake bure što puše na Makarskom primorju brzinom od šezdesetak, a na udare i do 80 kilometara na sat kao i nepovoljnih vremenskih prilika na moru, od šest sati u prekidu   je trajektni promet na liniji Sumartin - Makarska.

U četvrtak će biti pretežno sunčano i vjetrovito, osobito na Jadranu, u unutrašnjosti povremeno umjerena i povećana naoblaka, pri čemu ponajprije u gorju mjestimice može pasti malo snijega,  navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). 

Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka, u Dalmaciji na udare i olujna bura i sjeverac. Najviša dnevna temperatura između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva. 

 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • ritabeluga 29.12.2016.

    bome zahladilo....

  • Sandokan Janosik 29.12.2016.

    Kažu da su neki aktivisti mladih preko spomen ploče u Jasenovcu nalijepili drugu ploču. Sad molim te iste aktiviste i izdajnike da skinu priljepe spomen ploču "belim orlovima" u Borovom selu.

  • Vražji Vrag 29.12.2016.

    Padaju trula stabla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare