To je to što me zanima!

HND tvrdi: Saborski zastupnici nisu urednici medija

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je pritisak zastupnice Marije Selak Raspudić na novinarku Hine na njezinom radnom mjestu u Saboru
Vidi originalni članak

Poručili su da saborski zastupnici nemaju pravo ulaziti u novinarsku sobu i kritizirati rad novinara jer oni nisu urednici medija.

"Selak Raspudić upala je u petak u sobu za novinare u Saboru gdje je prigovorila novinarki Hine da je nacionalna novinska agencija sustavno šikanira i cenzurira te da ne prati kinologiju saborskih rasprava, očekujući da njezine riječi budu navedene na početku članka ako se prva javila za riječ kao govornica", navodi HND u priopćenju u utorak.

'IZJAVE ZA OSUDU' HND Milanoviću: 'Prestanite vrijeđati novinare. Možda smo osiromašeni, ali kriva je i Vlada'

„Posao političara nije da budu novinarski urednici. Stoga svaki sličan upad političara na radno mjesto naših kolegica i kolega opravdano smatramo pokušajem političkog pritiska“, ističe HND u priopćenju.

Selak Raspudić, podsjeća HND, priznala je da je došla u novinarsku sobu i razgovarala s novinarkom, no tvrdi da nije točno da je na nju vršila pritisak kako bi više i ljepše pisala o njoj.

„Saborskoj zastupnici Selak Raspudić ni njezinim stranačkim kolegama nije mjesto u toj sobi, na radnome mjestu novinara, niti je na njima tumačiti našim kolegicama i kolegama i instruirati ih kako će raditi svoj posao“, dodali su iz HND-a.

Novinarka Hine odgovorila joj je da novinari nisu zapisničari koji po redu zapisuju sve što saborski zastupnici govore jer to nije novinarski posao.

NEPRIHVATLJIVO PONAŠANJE HND osudio teški verbalni napad Ivoševića na novinarku

„Pravo je naših kolegica i kolega, ne samo u Saboru, nego i u svim drugim institucijama ili na terenu, da sami procijene što je bitno s događaja s kojeg izvještavaju“, naglasio je HND.

Na slučaj Mostove zastupnice reagirala je u ponedjeljak ravnateljica Hine Branka Gabriela Vojvodić javnim pismom upućenim Hrvatskom saboru i HND-u.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare