To je to što me zanima!

HNS osudio postavljanje šatora u Srbu: ''To je nedopustivo''

Osporavanje povijesne uloge i važnosti hrvatskoga antifašizma, ne smiju imati ni otvorenu, niti prešutnu potporu državnih institucija i državnoga vodstva, ističu iz HNS-a
Vidi originalni članak

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) ocijenila je danas da im je podizanje šatora pokraj spomenika u Srbu nevjerojatno "te da u 21. stoljeću, kada bi podjele i zastrašivanja morali biti iza Hrvatske, za HNS je potpuno neprihvatljivo i nedopustivo da sumnjive proustaške i profašističke grupacije pokušavaju spriječiti obilježavanje antifašističkog ustanka koji se dogodio 27. srpnja 1941. u Srbu".

"Netrpeljivost, govor mržnje, agresivno ponašanje sljedbenika radikalne i proustaške desnice, osporavanje povijesne uloge i važnosti hrvatskoga antifašizma, prijetnje manjinama i nevladinim organizacijama koje promiču vrijednosti građanskoga društva, čemu smo, nažalost, imali prilike svjedočiti u posljednjih pola godine, ne smiju imati ni otvorenu, niti prešutnu potporu državnih institucija i državnoga vodstva", ističe se.

Zadaća je najodgovornijih političkih aktera da takve pojave spriječe, bezrezervno osude i da ničim ne sudjeluju u relativizaciji njihovih pogubnih učinaka. Cijela Hrvatska mora i može stajati u obrani civilizacijskih dosega 21. stoljeća. Izražavamo nadu da će odgovorni reagirati, kako bi tekovine straha i mraka zaista ostale tamo gdje im je mjesto – daleko u prošlosti iza nas, navodi se u priopćenju HNS-a u povodu A-HSP-ova podizanja šatora pored spomenika u Srbu.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Usora1 14.07.2016.

    pricas gluposti i mani se satora , munut ce ti beljak jos koju fotelju, covjek je specijalista za sve brave a jambo je u stanju i sabor ispraznit za po ure.

  • Hakiro Okada 14.07.2016.

    Liberalni uhljebi a ne demokrati, najniži oblik demagogije prva nagrada vesna pusić

  • dom01 14.07.2016.

    Velika Saborska Akcija Fotelja ,,gore nego li Turski Bazar ,,,,,,,,Tko da vise ima Fotelju ,,,,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare