To je to što me zanima!

Hoće li naši pregovori s EU sada do kraja proći glatko?

Vesna Pusić je upozorila da slovenski Odbor za vanjsku politiku u parlamentu još mora dati svoju riječ. Mogu li pregovarači brzo obaviti sav posao?
Vidi originalni članak

Nakon što su Jadranka Kosor i Borut Pahor u petak postigli dogovor o deblokadi preovora i rješenju graničnog sporazuma, Hrvatskoj je otvoren put da uskoro zatvori poglavlja koja je već otvorila i otvori preostala poglavlja. Dogovor i Kosoričin uspjeh su pohvalili svi, ali protive mu se u slovenskoj oporbi koja kaže da je Pahor mimoišao parlament, a Zmago Jelinčić je rekao da je njihova vlada izdala narod. Mesić i Kosor u petak su rekli da bi pregovore mogli završiti do kraja godine, ali Vesna Pusić je upozorila da slovenski Odbor za vanjsku politiku u parlamentu još mora dati svoju riječ. Hoće li možda Slovenci još jednom spriječiti da se pregovori nastave u brzom ritmu? Mogu li naši pregovarači tako brzo obaviti taj posao te uskladiti preostale zakone s EU?

Idi na 24sata

Komentari 8

  • exessive 14.09.2009.

    i sta silite s time EU ? vasa placa prema placama u normalnoj zemlji je za cipele.... sta cete u EU ? kruh 7 eura placat ? kretenizam ! zasto oceju u EU politicari ? PA DA MOGU KRAST DOK DOBE TAKOZVAnU NOVCANU POMOC NER OCITO VISE NEMA STA ZATO JE SANADER I OTISO::: i doci ce natrag krast kada dobimo novcanu pomoc od EU ! sta ce hrvatska u EU ? koji ce ostat ovdje ce se ubit od muke, a niko pametan nece ostat tu i radit , doce ce crnci iz kenije oni sidonoše i kinezi ... sta bulaznite ? sta cete jest za vase place dok euri dojdu ? taman imate za 2 tjedna jest... i onda opet stari hrvatski način ... BOG PLATI, i NAPRAVI pa TI PLATIM za PAR DANA

  • VoyagerOne 13.09.2009.

    Da me je netko prije par godina pitao za EU, odmah bi rekao što se čeka. Danas - dabogda nikad ne ušli. Ako je \"europska\" etika blokiranje, iznude, ucjene, politikantstvo, muljaže i sve slično - HVALA LIJEPA ALI NE HVALA! EU se počela ponašati kao i SAD - arogantno, bahato, narcisoidno, imperijalistički, nemoralno, nelegalistički... Slovenci se pozivaju na \"pravičnost\", a gdje je tu pravo. Cijela EU se poziva na \"kršćanske korijene\", a gdje su moralne obveze koje kršćanstvo postavlja kao temelje. A što se tiče same \"glatkoće\" pregovora, nema šanse. Zemlja nam je u banani, a Eu će nam samo dodatno zagorčat život svojim inteligentnim pravilima i restrikcijama. Uostalom, EU se već sada kod prvog problema (lisabonski sporazum) počela raspadati, koji će nam k... da uđemo u EU?!? Osobno im predviđam još par godina unije ako drastično ne promijene smjer politike.

  • gunnerfan2521994 13.09.2009.

    Ne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare