To je to što me zanima!

Reno Sinovčić mora platiti 20 mil. kn ako hoće na slobodu

Reno Sinovčić ipak se može braniti sa slobode ako uplati jamčevinu od 20 milijuna kuna u gotovini, a ostali od 300.000 do milijun kuna. Na odluku se žali i USKOK
Vidi originalni članak

Istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić odlučila je kako se Reno Sinovčić ipak može braniti sa slobode ako uplati jamčevinu u iznosu od 20 milijuna kuna u gotovini, što je dvostruko više od onoga što je Sinovčić nudio. 

Ako žele na slobodu iznos od 300.000 do milijun kuna moraju platiti ostali osumnjičenici. Odluku o jamčevinama još treba potvrditi drugostupanjsko vijeće kako bi postala pravovaljana. 

Odvjetnik Rene Sinovčića najavio je da će se žaliti na odluku o visini jamčevine, a USKOK je najavio žalbu na odluku o jamčevini jer smatra da bi osumnjičenici trebali ostati u istražnom zatvoru.

Sutkinja istrage također je za sve osumnjičenike ukinula istražni zatvor zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela, pa svi ostaju u Remetincu samo kako ne bi mogli utjecati na svjedoke.

Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda ukinulo je u srijedu prvotnu odluku istražne sutkinje kojom je odbila sve ponuđene jamčevine. Zato je danas o tome morala ponovno odlučivati.

Sinovčić i još sedmero ljudi uhićeni su u Zadru zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevare u gospodarskom poslovanju i dr. Navodno su državu oštetili za 10-ak milijuna kuna, a ukupne malverzacije iznose, sumnja USKOK, 130 milijuna kuna.

Fokus istrage je stavljen na dvije stvari. Prva je predstečajna nagodba Sinovčićeve privatne televizije, a druga nedavna privatizacija NK Zadar. 

Idi na 24sata

Komentari 76

  • marijaterezija2 18.12.2014.

    Nevjerojatno kako se lako kod nas razbacuge milijunima

  • 18.12.2014.

    jamčevina treba biti onoliko za kolko ga se tereti a to je u ovom slucaju 130 mil!

  • jožek2 18.12.2014.

    Ma takvima sve oduzeti i sa njima u pritvor do suđenja a onda kako časni sud odlući, --- najvjerojatnije nema dokaza oslobađaju se, pogotovo ako ih brani Čedo Prodanović i Veljko Miljević sto posto će biti oslobođeni-, a pravnici kod takvih po parnici ako ih oslobode uzimaju 50,000 do 100,000 eurića., i svi zadovoljni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare