To je to što me zanima!

Hoće van: Ljubičić će ponuditi jamčevinu od 1,4 milijuna kn

Upućeni smatraju da bi USKOK vrlo brzo mogao krenuti s proširenjima istrage i novim optužbama povezanima s privedenim gradonačelnikom Milanom Bandićem
Vidi originalni članak

Odvjetnik Slobodana Ljubičića najavio je da će danas  predati prijedlog sucu istrage da se njegovu branjeniku odredi jamčevina od 1,4 milijuna kuna i da ga puste iz pritvora, javlja HRT. 

Sud je već prihvatio jamčevinu za Petra Pripuza od milijun eura i 100.000 kuna za Miru Lacu i Ivana Markusa. Odvjetnik Milana Bandića kazao je da gradonačelnik nije tražio jamčevinu te da će podnijeti žalbu na odluku o jednomjesečnom pritvoru. Pritvorili su ga kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio nedjelo za koje ga sumnjiče, a koje je 'teško' oko 20 milijuna kuna. 

Daniel Kasap/Pixsell

USKOK kreće u nova uhićenja?

USKOK planira provesti potrebna vještačenja i druge dokazne radnje pa se očekuje da bi ova istraga mogla potrajati mjesecima. Upućeni smatraju da bi USKOK vrlo brzo mogao krenuti s proširenjima istrage i novim optužbama povezanima s privedenim gradonačelnikom, piše Jutarnji list.

Nisu došli na posao

Ines Bravić i Koraljka Rožanković Uremović te  Dragutin Kosić i Ante Dodig u utorak su pušteni da se brane sa slobode, nitko od njih u srijedu nije došao na posao. 

Bravić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za imovinsko pravne odnose, Rožanković Uremović, načelnica odjela za pravne poslove u tom uredu, Kosić, direktor podružnice Sportski objekt i Dodig, direktor Gradske plinare, nisu se ni čuli s trenutnim voditeljima Grada.

Potvrdila je to Jutarnjem Sandra Švaljek, Bandićeva zamjenica. 

Ante Dodig dao je neopozivu ostavku na svoju poziciju te je do srijede na godišnjem. 

Idi na 24sata

Komentari 119

  • ZorkoČorak 26.10.2014.

    Interesira me samo 1 stvar ili pitanje kad prelazi s granicu jesi li dužan prijaviti veću količinu novacai pokazati ili dokazati porijeklo istih,nepismen sam pa bi postavio pitanje sta hrvatska nema banke iz koje se mogu obavit te transakcije,ili se novci šalju Ivinim kkćerima pa je propalo i Ivu srce zgrabilo.pozdrav svim poštenim ljudima bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

  • Kopular 23.10.2014.

    Sud ne bi smjeo uzimati novac koji optuženi nisu zaradili, tj. potječe od kriminalne aktivnosti. Samo novac na koji su optuženi platili porez. A to je lako utvrditi preko Porezne, kolika im je godišnja zarada, odbici i sa koliko novca raspolažu. Ili posuđen novac, a ugovor o posuđenom novcu ovjeren kod javnog bilježnika. Ovako; optuženi garantiraju sa novcem poreznih obveznika, a to je nedopustivo. Sud bi trebao voditi brigu o podrijetlu novca.

  • Kopular 23.10.2014.

    Kikaš je pravi bedak, pa jedamput se već izvukao iz Holdinga, ali vrag mu nije dao mira, još malo novca mu je trebalo. Samo da jamim još malo. Još samo malo, i eto, uhvatilo ga. A mogao je sve to pratiti ih Hercegovine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare