To je to što me zanima!

Hodak: Zagorec neće biti pokojnik, ali ni pokajnik

Sutkinja Dražančić je ispitala sve svjedoke u aferi "dragulji" i čekao se samo Zagorčev iskaz. On se branio šutnjom, a potom je opet vraćen u zatvor
Vidi originalni članak

Vladimir Zagorec se na Županijskom sudu u Zagrebu branio šutnjom. Potom su ga pod jakim osiguranjem vratili u zatvor u Remetincu. Sutkinja Erna Dražančić je ispitala sve svjedoke u slučaju “dragulji” i još se čekao samo Zagorčev iskaz. Sada sutkinja mora odlučiti o zatvaranju istrage, tj. sud će odlučiti hoće li protiv Zagorca podići optužnicu. Zagorec je u Austriju pobjegao 2007., kad su mu odredili pritvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na dokaze i svjedoke te teških okolnosti kaznenog djela. U javnost su procurili dijelovi iskaza njemačkog trgovca oružjem koji je, navodno, rekao da dragulji koje je Zagorec navodno uzeo iz sefa MORH-a nisu postojali.
- Drago kamenje je fikcija, alibi da se pokrene postupak protiv njega, kako bi Hrvatska mogla ući u EU - rekao je Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak. Dodao je kako se istraga ne može proširiti ni na jedno drugo kazneno djelo. Eventualni novi proces protiv Zagorca, npr. u istrazi oko tajnih računa, mogao bi se pokrenuti jedino ako bi Hrvatska od Austrije zatražila dopunsko izručenje. Zagorcu su odredili jednomjesečni pritvor. U Remetincu “uživa” u jednokrevetnoj sobi od 10 “kvadrata”, u kakvima borave pritvorenici sa “zvučnijim” imenima.



'NEĆE BITI NI POKOJNIK, NI POKAJNIK'

Naš je stav da tužilac treba dokazati ono za što se Vladimira Zagorca tereti, a ne, kako govori predsjednik Mesić, da Zagorac mora dokazati da nije kriv. Strahovali smo da će moj klijent biti pokojnik, ali nikako neće biti pokajnik, izjavio je Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak. Istaknuo je da će proces biti tajan. Na odluku o Zagorčevu pritvoru uložit će žalbu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 25sat 04.10.2008.

    Ako je toliko pošten, zašto je izbjegavao dolazak u RH.? A ove odvjetnike, njih pola bih povješao bez suđenja.

  • vinine 03.10.2008.

    neće taj vidjeti zatvora na žalost vucarat će se po pritvoru neko vrijeme svjedoci će počet zaboravljat i uja vuk magarca...

  • 03.10.2008.

    Ima taj trgovac \'\'milijunske\'\' razloge zašto kaže da dragulji nisu postojali !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare