To je to što me zanima!

Hodao je uz Dravu i pronašao kutiju s bombom. Pirotehničar ju je morao odmah uništiti

Zahvaljujemo se muškarcu zbog pravilne reakcije. U metalnoj kutiji bila je ručna bomba M-52. Pirotehničar je izašao na teren i na siguran način uništio bombu na mjestu pronalaska, objavila je PU međimurska
Vidi originalni članak

U nedjelju oko 14 sati muškarac je u Donjem Polju nedaleko Donje Dubrave, u šetnji uz obalu Drave, pronašao metalnu kutiju. 

Otvorio ju je i odmah nazvao policiju.

- Zahvaljujemo se muškarcu zbog pravilne reakcije. U metalnoj kutiji bila je ručna bomba M-52. Pirotehničar je izašao na teren i na siguran način uništio bombu na mjestu pronalaska jer zbog djelovanja korozije nije bila sigurna za transport - objavila je PU međimurska.

Pozvali su građane da prijave svaki pronalazak oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

- Upozoravamo građane da prilikom pronalaska takvih ubojitih sredstava budu iznimno oprezni te da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da postupe kao i 44-godišnjak, koji je uz obalu rijeke Drave pronašao bombu te odmah o tome obavijestio policiju. Ujedno, podsjećamo kako je i nadalje aktualna nacionalna preventivna kampanja "Manje oružja - manje tragedija". Kroz aktivnosti spomenute kampanje pozivaju se građani na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenskom trajanju i bez sankcija. Ova preventivna kampanja osmišljena je upravo iz razloga da se građanima omogući predaja svih vrsta oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, a ne da se ubojita sredstva ostavljaju u šumama, na livadama ili bacaju u rijeke, jezera. Takvim nesavjesnim ponašanjem neodgovorni pojedinci mogu ugroziti druge građane, koji borave u prirodi - objavili su.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Joza Prezaduzeni 10.01.2023.

    Mogel nam je nastradati bivsi ministar Horvat ni kriv ni duzan .Cujem da se kandidiral za predsjednika DVD D- Dubrava Upuceni vele da nema sanse

Komentiraj...
Vidi sve komentare