To je to što me zanima!

Hodao s automatskom puškom oko zgrade po Črnomercu: U stanu mu našli arsenal oružja

Osim oružja i metaka, u stanu su mu našli amfetamine, kokain, digitalnu vagu, aparat za vakumiranje i nekoliko mobitela
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom kojeg su 7. lipnja 2021. godine policajci na području Črnomerca, u blizini stambene zgrade, zatekli kako hoda s automatskim pištoljem s preklopnim kundakom, Škorpionom. Uz to je imao i sedam komada pripadajućeg streljiva, jedan komad streljiva kalibra 9 mm, te jedan metalni spremnik za pištolj koje je prethodno na neutvrđen način nabavio i držao u stanu iako je znao da je posjedovanje građanima zabranjeno.

Potom je 16. lipnja obavljena je pretraga stana na adresi u Zagrebu kojeg koristi osumnjičeni, a u stanu je pronađen čitav arsenal oružja i metaka. 

Policajci su tako u stanu pronašli metalni prigušivač za pištolj, metalni spremnik za pištolj u kojem se nalazilo 15 komada streljiva, jedan metalni spremnik za pištolj tzv. Škorpion u kojem su se nalazila 32 komada streljiva, 148 komada streljiva kalibra 5.5 mm pakirano u kartonske kutije po 50 komada, 124 komada streljiva kalibra 9 mm pakirano u tri kartonske kutije, 50 komada streljiva kalibra 9 mm pakiranih u kutiju, 49 komada streljiva kalibra 9mm s probušenim zrnom streljiva tzv. dum dum metak, tri komada streljiva kalibra 9mm proizvođača Luger s probušenim zrnima streljiva i s efektom 'HYDRA-SHOK', te 13 komada streljiva kalibra 7.65 mm.

PRITVORILI DILERA (30) Najveća zapljena amfetamina u povijesti Hrvatske! U splitskom stanu pronašli su 35 kilograma

Sve to je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Za sada neutvrđenog dana i na neutvrđen način, a protivno odredbama čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem daljnje preprodaje, sumnja se da je nabavljao i veće količine kokaina i amfetamin, te je drogu skrivao, vagao i prepakiravao u iznajmljenom stanu na području Črnomerca, a gdje je također, 16. lipnja 2021. godine temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, obavljena pretraga stana.

Pronađene su dvije plastične vrećice u kojima se nalazila droga amfetamin ukupne težine 999.00 g i 979.00 g, dvije plastične vrećice u kojima se nalazio kokain ukupne težine 125 g i 49.20 g, jedna digitalna vaga, jedan aparat za vakumiranje s pripadajućim vrećicama i ambalažom za vakumiranje te više komada mobilnih uređaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • duš man 18.06.2021.

    nije to puška nego pištolj...mislim da je češke marke...nosili ga uglavnom tenkisti i piloti....i da mi ga nude, ne bih ga uzeo.....

  • AzimiAljeti 18.06.2021.

    5

  • šećerslatko 18.06.2021.

    Čovjek čuva svoj kvart i sad ne valja

Komentiraj...
Vidi sve komentare