To je to što me zanima!

Hodočašće i utrka: Za vikend u Zagrebu zatvaraju brojne ceste

Zagrebačka nadbiskupija u subotu povodom 20 godina proglašenja blaženim Alojzija Stepinca, organizira vjersko hodočašće. U nedjelju se održava utrka Holjevka
Vidi originalni članak

Zagrebačka nadbiskupija u subotu, 3. ožujka 2018., povodom 20 godina proglašenja blaženim Alojzija Stepinca, organizira vjersko hodočašće u Zagrebačku katedralu i u Krašić te se očekuje oko 8.000 sudionika, koji će doći s oko 140 autobusa iz cijele Hrvatske i inozemstva.  

Policijski službenici osigurat će manifestaciju i povremeno zatvarati promet na Ulici Kaptol, dok je moguće otežano prometovanje vozila po Ulici Kaptol, Medveščak i Ksaverskoj cesti.

Zatvorene ceste zbog utrke

U nedjelju 4. ožujka 2018. od 11 do 13 sati, u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza održat će se atletska utrka Holjevka na kojoj će sudjelovati oko tisuću trkača.

Trasa utrke je:

Most slobode (start) – Hrvatske bratske zajednice (istočni kolnik) – okret na južnom nogostupu Ulice grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (zapadni kolnik)  – Avenija Većeslava Holjevca (istočni kolnik) – okret po sjevernom nogostupu Avenije Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca (istočni kolnik) – i još jedan krug istom trasom – u drugom krugu skretanje desno na Ulicu Damira Tomljanovića Gavrana – pješačka staza parka Bundek – park Bundek (cilj s južne strane jezera).

Radi osiguranja navedene utrke uspostavit će se privremena regulacija prometa kojom je predviđena potpuna zabrana prometa za sva vozila u nedjelju 4. ožujka 2018. od 10:30 do 13:00 sati.

- Ulicom Hrvatske bratske zajednice,

- Mostom slobode,

- Avenijom Većeslava Holjevca (od Mosta slobode do Avenije Dubrovnik),

- Antallovom ulicom (istočnije od Zagrebačkog velesajma) i

- Ulicom Damira Tomljanovića Gavrana (od Bušićeve ulice do Avenije Većeslava Holjevca)

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu jug-sjever i obratno su:

-       Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Avenija Marina Držića – Ulica grada Vukovara,

-       Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Savska cesta – Ulica grada Vukovara.

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu istok-zapad i obratno su:

-       Ulica grada Vukovara od Savske do Avenije Marina Držića,

-       Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija

-       Avenija Dubrovnik od rotora Remetinec do rotora Zapruđe

Molimo građane za razumijevanje te da poštuju upute policijskih službenika i postavljenu prometnu signalizaciju.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • 03.03.2018.

    Svi ste Vi netolerantni koji pišete po ovim portalima a kao zauzimate se svi za pravo na vjeroispovjest i pravo na različitost.Pljujete jer Vas nitko ne vidi a kad vam dođe nedaj Bože ona najgora boleština onda se molite Bogu i tražite pomoć.Vidim kakvo smo mi društvo .Rođenog brata bi utopili u čaši vode.Život Vam se sastoji od pljuvanja po drugima.Bilo bi Vam bolje da se bavito sobom i svojom obitelji i nemojte brinuti o onima koji štuju Stepinca jer niste dostojni tih hodočasnika a bome ni Stepinca.

  • 03.03.2018.

    A ja sam se pitala zakaj tolki autobusi iz BH idu prema Kaptolu....a bilo iz je fakat puno....

  • cupi cupi 03.03.2018.

    koje gluposti zašto te utrke niste održavali za vrijeme TITA umjesto na utrku danas se pripremite dođite na Zrinjevac na prosvjed pa sutra na utrku

Komentiraj...
Vidi sve komentare