To je to što me zanima!

Holy se predomislila: Naknade za povratnu ambalažu ostaju

Ministrica zaštite okoliša zasad neće ukidati i smanjivati naknadu za ambalažni otpad nego će prvo razmotriti različite opcije i iskustva drugih država
Vidi originalni članak

Ministrica zaštite okoliša Mirela Holy ipak odustaje od ideje ukidanja naknade za povratne boce. Holy je za Vjesnik rekla kako zasad neće ukidati i smanjivati naknadu za ambalažni otpad nego će prvo razmotriti različite opcije i iskustva drugih država kako bi izabrala najbolju.

Ministrica je rekla da je novi Zakon o otpadu već napisan, te se finaliziraju posljednji detalji. Zakonom  će se mijenjati i gotovo svi podzakonski propisi vezani uz otpad, pa tako i Pravilnik o ambalažnom otpadu. No, za koju god opciju se ministarstvo odluči,  Holy napominje kako će sigurno ostati određena vrsta naknada za tu vrstu otpada.

Podsjetimo, ministrica je najavila kako će ukinuti ili smanjiti naknadu jer je sustav bio neodrživ. U nekoliko godina Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zabilježio je gubitak od čak 750 milijuna kuna.

>>> Više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • user_21162 13.03.2012.

    Holy je stvarno "Holy" pa svaku od boca za koju se dobiva povrat smo platili mi i to u "kešu".

  • user_45034 13.03.2012.

    od cak 750 miljuna kn..ma nesto za ne virovat..pa na svakom kutu nas kradu..da nema naknade na povrat ambalaze,kao da ljudi bi reciklirali..mos mislit..sramota..hdz nam je napravio jamu..a trnutacno vodeca stranka ce nas zakopat..bogati ce biti bogatiji a mi sirotinje cemo biti jos gore...i nitko nas nece pitat..ne glada se za bolesne,za starije osobe,nitko ne gleda nista..kad god frka mi gradani siromasni uskacemo..dok vlada trlja ruke,i govori si;nek budale placaju,pomazu..e draga moja vlado,cijelo ukupna unistili ste buducnost nase i djece,a bogami i nase..sram vas bilo!

  • Superteška 12.03.2012.

    Nema Kukuriku ministra koji nije porekao ono što je rekao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare