To je to što me zanima!

Homoseksualci u SAD-u ne žele Papu Benedikta XVI

Papa Benedikt XVI u utorak stiže u SAD, prvi put u svom pontifikatu, a američke gay udruge već danima prosvjeduju protiv vatikanske politike
Vidi originalni članak

Američki katolici podržavaju ista prava za gay obitelji, samo je jedna od poruka homoseksualnih udruga papi Benediktu XVI, koji u utorak dolazi u SAD. Članovi homoseksualnih katoličkih zajednica u New Yorku u subotu su prosvjedovali protiveći se Papinu dolasku.
Najavili su velike prosvjede i tijekom njegova boravka ondje, zbog nepopustljive vatikanske politike prema homoseksualnim brakovima i usvajanju djece. Američki predsjednik George W. Bush zato Papi priređuje veličanstven doček uz ogromne mjere sigurnosti. Papin petodnevni posjet obilježit će međuvjerski dijalog pa će razgovarati s predstavnicima budista, hindusa, muslimana i Židova. Poglavar Katoličke crkve planira govoriti i u Ujedinjenim narodima prilikom obilježavanja 60. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima.
U SAD-u živi oko 65 milijuna katolika, a Benedikt XVI tek je treći papa koji posjećuje tu zemlju. Njegov prethodnik, papa Ivan Pavao II, u SAD-u je bio sedam puta.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • user_2858 24.04.2008.

    classic ocito nemas pojma o americi

  • mayhem26 15.04.2008.

    Pa ovog papu nezeli nitko nigdje,čim on brije sa Hugom Chavezom,Fidel Castrom i Bushom,to nije s božije strane.... Ovaj papa je i izgleda kao sotona.

  • classic 14.04.2008.

    U Americi i pederi mogu odlučivati o tako vaznim pitanjima a ovdje ni najnormalniji građanin ne moze iznejt misljenje jer ga niko ne pita.

Komentiraj...
Vidi sve komentare