To je to što me zanima!

Honduras: Pucnjava oko palače bivšeg predsjednika

Svjedoci su za Reuters izjavili da se čulo nekoliko pucnjeva, a na mjesto prosvjeda za svrgnutog predsjednika stiglo je nekoliko vozila Hitne pomoći
Vidi originalni članak

Pucnji iz vatrenog oružja čuli su se kasno u nedjelju u blizini predsjedničke palače u glavnom gradu Hondurasa gdje su stotine pristaša svrgnutog predsjednika Manuela Zelaya prosvjedovale, izvijestio je Reuters. Svjedoci su za Reuters izjavili kako se čulo nekoliko pucnjeva, a na mjesto prosvjeda stigla su vozila Hitne pomoći. Ne zna se ima li ozlijeđenih niti tko je pucao. Honduraška vojska u nedjelju je svrgnula predsjednika Manuela Zelayau i istjerala ga iz zemlje nakon što je, protivno ustavu, pokušao sebi omogućiti još jedan predsjednički mandat.

SAD OSUDILE DRŽAVNI UDAR
Američki predsjednik Barack Obama izrazio je "duboku zabrinutost" zbog uhićenja ekvadorskog predsjednika Manuela Zelaye i njegova protjerivanja u Kostariku te je pozvao sve strane u Hondurasu da poštuju demokraciju i vladavinu prava, izvjestili su u nedjelju američki mediji pozivajući se na izjave dužnosnika Bijele kuće. Riječ je o prvom vojnom udaru u Latinskoj Americi nakon 16 godina. Obama je također istaknuo da se stanje mora riješiti mirno, bez ikakva kakva vanjskog uplitanja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • JAX 29.06.2009.

    sad osudile prevrat a one ga i financirale

Komentiraj...
Vidi sve komentare