To je to što me zanima!

Hong Kong: Veliki požar u Svjetskom trgovinskom centru, više od 300 ljudi je na krovu

Veliki požar izbio je u srijedu u Svjetskom trgovinskom centru u Hong Kongu, gdje su ostale zarobljene stotine ljudi. Najmanje jedna žena je hospitalizirana zbog udisanja dima
Vidi originalni članak

Veliki požar izbio je u srijedu u Svjetskom trgovinskom centru u Hong Kongu, gdje su ostale zarobljene stotine ljudi, objavio je South China Morning Post.

Požar je buknuo nešto iza podneva po lokalnom vremenu.

Policija je objavila da je jedna 60-godišnja žena hospitalizirana zbog udisanja dima. Ostali posjetitelji popeli su se na više katove kako ne bi udisali dim. 

Među onima koji ne mogu izaći iz zgrade koja radi kao trgovački i poslovni centar su kupci i gosti restorana. Vatrogasci su koristili ljestve za izvlačenje kako bi spustili zarobljene posjetitelje koji su se nalazili na vanjskom dijelu centra. 

Policija je priopćila kako je preliminarna istraga pokazala da je požar izbio na donjem katu trgovačkog centra, prije nego što se proširio na skele koje su prekrivale dio zgrade. Dim je potom ušao u sami trgovački centar i stražnja stubišta.

Nešto poslije 13 sati požar je dospio na treću razinu. Ozbiljnost požara ocjenjuje se na ljestvici od jedan do pet, pri čemu je ovaj bio najozbiljniji. Trgovački centar, uključujući i njegovo podrumsko parkiralište, već nekoliko mjeseci se podvrgava velikim radovima obnove.

Donji katovi zgrade bili su okruženi skelama. Radili su samo restorani između šestog i 13. kata, kao i poslovni prostori između 14. i 38. kata. Policija izvještava da za sada nitko nije stradao.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • SAINAS_1 15.12.2021.

    Ovo nije dobro 😕

Komentiraj...
Vidi sve komentare