To je to što me zanima!

Uznemirujući detalji eksplozije u Dugom Selu: 'Čekao da se svi okupe za ručkom pa se raznio'

Od posljedica eksplozije na mjestu su preminuli 85-godišnjak i 81-godišnja žena, a 79-godišnji muškarac je teško ozlijeđen te je operiran u KB-u Dubrava
Vidi originalni članak

Ovo nije dobar dan, ovo je katastrofa. Moj sin, supruga i ja smo bili na prvom katu kuće, a kći (5) se igrala u dvorištu kad se odjednom sve zatreslo. Strašni prasak, pod je poskočio. Potrčali smo dolje da vidimo što se dogodilo, a ono u toj kuhinji horor. Teško mi je o tome i pričati, kazao je Kristijan Kostanjevac u čijoj je kući u Dugom Selu muškarac (85) u nedjelju oko 13.20 aktivirao bombu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od posljedica eksplozije na mjestu su preminuli 85-godišnjak i 81-godišnja žena, a 79-godišnji muškarac je teško ozlijeđen te je operiran u KB-u Dubrava. 

- Taj čovjek je očito bio bolestan. Čekao je vrijeme ručka. Sjeo je u čajnu kuhinju i držao je bombu, a onda kad su do kuhinje došli ostali štićenici ju je aktivirao. Jedan štićenik je još bio u svojoj sobi, a njih troje je ušlo u kuhinju - kazao je Kristijan. 

Kristijan i supruga su u kući u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu držali udomiteljski objekt u kojem je boravilo 5 staraca. 

HITNA JU JE ODVEZLA Nesreća kod Slavonskog Broda: 'Auti su završili na krovu, ja sam pomogao ženi u nesvijesti'

Priopćenje policije

O cijelom slučaju priopćenjem se oglasila i policija.

- Jučer, 27. kolovoza oko 13.20 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici u prizemlju kuće, objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, 85-godišnji korisnik smještaja je u kuhinji objekta, aktivirao eksplozivnu napravu (ručnu bombu) dok su se  u istoj prostoriji nalazili 81-godišnja korisnica smještaja te 78-godišnji i 79-godišnji korisnik smještaja. Uslijed eksplozije smrtno su stradali 81-godišnja korisnica smještaja i 85-godišnjak koji je ujedno i aktivirao eksplozivnu napravu, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen, a 78-godišnjak nije zadobio ozljede - naveli su.

- Provedenim očevidom potvrđena je sumnja u kazneno djelo Teškog ubojstva 81-godišnjakinje, pokušaja Teškog ubojstva na štetu 79-godišnjaka i 78-godišnjaka.  Liječnička pomoć teško ozlijeđenom 79-godišnjaku pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava.  Nastavlja se provođenje kriminalističkog istraživanja - dodali su u nastavku.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • liliZG2.0 28.08.2023.

    vrijeme je da se ozbiljnije shvate mentalni poremećaji, oni to zovu poremećaj ja to zovem neizlječiva bolest.....narcisoidni egotriperi bi trebali biti zatvoreni u ludnici a ne strpani u dom...trebat ćemo preispitati cijeli zdravstveni sustav pogotovo ovaj dio koji se bavi mentalnim bolestima/poremećajima......jer ako je netko opasan za ostale onda se NEsmiju zatvarati oči pred time.

  • Marijan Balić 28.08.2023.

    Da vam se javim i obratim u vezi udomiteljskoj obitelji. Ja sam u udomiteljskoj obitelji oko 14 godina. Sada sam četiri mjeseca u jednom selu, prvi grad je Bjelovar. Do grada ima oko 20 km. Inače sam iz Vukovara, završio sam osnovnu školu u Dugom Selu,srednju školu sam završio u Zagrebu tako da mi je dom Dugo Selo. S toga bih vas molimo i zamolio ako je moguće da ima udomiteljska obitelj u Dugom Selu,ili ako je moguće da budem u tom domu. Imam 40 godina. Imao sam pretešku nesreću roditelje nemam. Ovdje živim jako su zli i loši ljudi, treba da se krećem za moje zadnje. Oni samo po dvorištu. Molim vas da mi pomognete ako je to moguće da mi pomognete, ne znam kome da se više obratim. MOLIM VAS DA MI POMOGNETE od ❤️ puno vam hvala. Nadam se da će te mi pomoći, očekujem vaš odgovor. Unaprijed VELIKO HVALA??

  • take it back1 28.08.2023.

    To je izgleda bio neki napuhani kreten, koji je do podne mrzio sebe a poslije podne cijli svijet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare