To je to što me zanima!

"HOS treba napraviti gestu i u Jasenovcu skinuti svoj znak"

Pozivam na jedan čist, otvoren, pošten stav, na vrlo pažljiv odnos prema braniteljima, pogotovo HOS-ovcima i na dijalog, zaključio je zapovjednik Ćurković
Vidi originalni članak

Zapovjednik vukovarskog HOS-a Zvone Ćurković i predsjednik udruge zagrebačkih veterana branitelja Vukovara gostovao je u Dnevniku 3 HRT-a gdje je govorio o svom osobnom stavu u vezi spomen-ploče u Jasenovcu.

Rekao je da HOS treba napraviti gestu i skinuti samo u Jasenovcu znak HOS-a sa te ploče, iz poštovanja prema nevinim žrtvama.

- Međutim, na sva ostala mjesta se to ne bi odnosilo. To je legitimni znak HOS-a koji je u vrijeme predsjednika Franje Tuđmana i ministra Gojka Šuška bio legalan, legalno registriran. Ljudi su vrlo emotivno dirnuti tim vrijeđanjem, tim otvorenim spajanjem sa fašizmom, a naša djela govore više nego sve njihove riječi. Borci HOS-a iza sebe nemaju ratnog zločina. Iskazali smo krajnje herojstvo, krajnju efikasnost na svim bitnim točkama Hrvatskih bojišta smo odigrali vrlo bitne uloge, a nekad i vrlo presudne - rekao je Ćurković. 

Istaknuo je da će se ovih dana formirati jedinstveni stav svih HOS-ovih udruga, kao i svih drugih braniteljskih udruga.

- Pozivam na jedan čist, otvoren, pošten stav, na vrlo pažljiv odnos prema braniteljima, pogotovo HOS-ovcima i na dijalog - zaključio je Ćurković.

Idi na 24sata

Komentari 191

  • Lala1808 30.08.2017.

    mi o pločama oni poskupe struju 50 posto -šutimo treba za gazdu kada nije prošao porez

  • naomi-1 30.08.2017.

    Nose crne uniforme imaju ustaške insignije,ustaške kape,ustaški pozdrav,ustaško ime hos,pa što su oni onda?

  • bezobrvenajeziku 30.08.2017.

    Opet nema moga komentara...

Komentiraj...
Vidi sve komentare