To je to što me zanima!

HPB prvo isplatila božićnice, a onda tražila radnike da je vrate

Na temelju kolektivnog ugovora iz srpnja, radnicima je 19. prosinca isplatila 1000 kuna, no dva dana kasnije obustavili su isplatu, a od radnika zatražili povrat novca
Vidi originalni članak

Hrvatska poštanska banka (HPB) svojim je radnicima najprije isplatila božićnicu, pa ju je povukla. Na temelju kolektivnog ugovora iz srpnja, radnicima je 19. prosinca isplatila 1000 kuna, no dva dana kasnije obustavili su isplatu, a od radnika  zatražili povrat novca. 

Zanimljivo, isplata je obustavljena svega dan nakon što je u Narodnim novinama objavljen propis kojim se u javnim službama uskraćuje isplata božićnice. Inače, HPB je radnicima za božićnice trebao isplatiti nešto više od milijun kuna (plus doprinosi). 

Kako saznaje Poslovni dnevnik, Uprava HPB-a je odustala od božićnica jer se takva odluka nametnula kao normalna reakcija na gospodarsko stanje u državi. Ipak, ovdje valja reći kako HPB nije javna tvrtka, niti posluje u minusu poput brojnih drugih državnih gubitaša.

I upravo zato se sindikati ne slažu s takvom odlukom za koju nisu ni znali. Oni smatraju da su 'ugovori, što uključuje i kolektivni, sveto pismo i tu su da se poštuju. Sindikati su zatražili sastanak s Upravom.  Ako se ne dogovore, oni će koristiti sve legitimne mogućnosti da im se božićnica na kraju isplati. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • tatatomi 04.01.2013.

    božičnice svima a ne samo njima

  • Vražji Vrag 04.01.2013.

    Koji je to kretenizam. Direktoru odmah otkaz jer jer je šonjo i nesposoban,

  • WOMANIZER 04.01.2013.

    pokloni se ne vračaju, ako niste znali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare