To je to što me zanima!

Hrabri medo: Pustite medu Tomicu da ostane u šumi!

'Nemojte ga zatočiti': Sklonište Kuterevo spremno je za medvjedića, no lovci, koji su njegovi vlasnici, ga ne daju. Tvrde da je utočište najgore rješenje
Vidi originalni članak

Tomica, medvjedić kojega su otkrila 24sata i pokrenula akciju udomljavanja, još je u šumi nedaleko od mjesta Brod na Kupi. Hoće li ga smjestiti u utočište za medvjede Kuterevo ili ostaviti u šumi, još se ne zna. Iz Ministarstva poljoprivrede kažu da je dogovoreno da se medo smjesti u sklonište, a svi potrebni dokumenti bit će riješeni.
- Mjesta ima. S obzirom na to u kakvoj je situaciji, najbolje bi mu bilo ovdje - govori Ivan Crnković Pavenka, osnivač Kutereva.
Tomicu su sklonili u šumu, gdje će ga lovci držati do zime ne bi li vidjeli snalazi li se u divljini. Ako od nadležnih ministarstava Kuterevo dobije dozvolu za smještaj, neće ga moći smjestiti bez dozvole lovozakupnika lovišta na čijem je području. To je Lovačko društvo Vidra, Turke. Oni tvrde kako je utočište najgore rješenje i da se Tomica može sam snaći u divljini. Profesor za velike zvijeri Đuro Huber zalaže se da se medo udomi.
- Tomica se naviknuo na čovjeka i uvijek će tražiti ljude. Poslije će postati prijetnja za ljude - kaže veterinar Huber.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • odb 19.08.2010.

    ...mislite..Đuvo Hubev!!

  • edinjo 19.08.2010.

    narast će taj tomica a onda slijedi sezona lova a tomica neće bižat nego pravo na nišan i ode naš tomica.

  • user_48884 19.08.2010.

    Aaaaa bebaa mala :)!

Komentiraj...
Vidi sve komentare