To je to što me zanima!

Hrabri učenik ispravio Putina na predavanju na satu povijesti

Petar Veliki (1675-1725) nije se borio u Sedmogodišnjem ratu, već u Velikom sjevernom ratu koji je trajao 21 godinu, rekao je dječak Putinu. Ruski čelnik se zahvalio dječaku na ispravku, ali je učenika ravnatelj škole opomenuo
Vidi originalni članak

Kritičari Kremlja u četvrtak pozdravljaju hrabrog učenika koji je odvažno ispravio ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je iznio pogrešnu činjenicu pred djecom na satu povijesti.

Petar Veliki (1675-1725) nije se borio u Sedmogodišnjem ratu, već u Velikom sjevernom ratu koji je trajao 21 godinu, rekao je dječak Putinu. 

Ruski čelnik se zahvalio dječaku na ispravku, ali je učenika ravnatelj škole opomenuo zbog "određene drskosti", prenose mediji. 

Mediji koji kritiziraju Kremlj i oporbeni političari pohvalili su učenikov žar.

Kira Jarmuš, glasnogovornica zatvorenog disidenta Alekseja Navaljnoga, kritizirala je ravnatelja koji vjeruje da škola ne treba podučavati činjenice, već "pokornost i servilnost".  

DOBIT ĆE IH VOJSKA I POLICIJA Putin uoči parlamentarnih izbora dijeli novčane nagrade

Incident u srijedu, prvog školskog dana nakon ljetnih praznika u Rusiji, izazvao je odjek u zemlji i naveo glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova da se očituje. 

“To nije bilo drsko. Nipošto se ne slažemo s ravnateljem škole", rekao je i dodao da se "nada da učenik naknadno neće biti kažnjen".  

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Usora1 03.09.2021.

    bravo za djecaka ali i putina jer reagirao je apsolutno ispravno, zahvalio se djecaku na isprvku sto je vise od bilo kakve pohvale. ostatak price je nebitan,

  • zrinx9 03.09.2021.

    Svak čast učeniku. Treba djecu učiti da misle svojom glavom i propitkuju autoritete a ne da njeguju kult ličnosti. Kod starijih je često već kasno. Želudac mi se okreće kad još dan danas čujem ljude kako npr. hvale Tita i dižu ga u nebesa. Kod nas je taj kult ličnosti još dosta živ i ljudi se ponašaju prema političarima kao kmetovi prema feudalcima, nadam se da će to mlađi naraštaji promjeniti.

  • os-lega 03.09.2021.

    Učeniče, nemoj se čuditi ako ti obitelj odjednom nestane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare