To je to što me zanima!

Hrana, zdravlje, alkohol...: Na što različiti narodi troše novac

Grafikon koji je napravio Economist razrađuje potrošnju po kućanstvima u glavnim svjetskim ekonomijama. Rusija najviše izdvaja za hranu, a SAD za zdravstvo
Vidi originalni članak

Na što ćete potrošiti svoj raspoloživi dohodak najviše ovisi o tome odakle dolazite.

U SAD-u je najveći izdatak zdravstvo, a u Japanu gotovo četvrtina dohotka odlazi na održavanje kućanstva. U Saudijskoj Arabiji gotovo 10 posto odlazi na namještaj. Za Ruse većina mjesečnih prihoda odlazi na hranu, alkohol i duhan. Također, najviše troše i na odjeću i obuću.

Grafikon koji je napravio Economist razrađuje potrošnju po kućanstvima u glavnim svjetskim ekonomijama i EU-28. Ne iznenađuje podatak da se ističu hrana i stanovanje.

U Australiji velik dio prihoda se troši na rekreaciju, a Južna Koreja najviše troši na obrazovanje. Europljani najviše izdvajaju na održavanje kućanstva, gorivo i režije, a najmanje na obrazovanje.

24sata

Idi na 24sata

Komentari 59

  • ichbin2 18.01.2016.

    trebaju se ljudi natrag na selo preselit, kako se u socijalizmu forsiralo selenje u grad, pa bi se puno manje na hranu trošilo jer bi se večina dala doma napravit i na par kvadrata zemlje, malo krava malo pajca, malo vinograd - tko pije

  • škver 18.01.2016.

    puno nisam trosija pa sam ulaga u nekretnine.sada mi dica nece biti na ulici.

  • vihor 2016 18.01.2016.

    najvise trosim na internet,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare