To je to što me zanima!

HRT je u minusu 130 mil. kn, a tisuću ljudi je višak

POČINJE ČISTKA: U godinu dana podijelit će oko 400 otkaza, a ostale će poslati u mirovinu. Već su nametnuli i mjere štednje pri proizvodnji emisija
Vidi originalni članak

Krećemo u posvemašnju štednju na svim područjima, najavio je na sjednici Programskog vijeća ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić. Hrvatska radiotelevizija je u minusu od 130 milijuna kuna. Umjesto planiranih 480 milijuna kuna, od reklama su utržili 350 milijuna. Vodstvo kuće je već nametnulo mjere štednje pri proizvodnji emisija, ali morat će štediti i na “troškovima osoblja”. Oko 22 milijuna kuna HRT planira uštedjeti slanjem zaposlenika u mirovinu, no to neće biti dovoljno. Neslužbeno se može čuti da je čak 1000 zaposlenika višak, te da bi u sljedećih godinu dana trebalo “pasti” 400-tinjak otkaza.

STANKOVIĆU ZABRANILA INTERVJU S GLAVAŠEM
Hloverka Novak Srzić je odbacila ocjene članova Programskog vijeća da HTV radi zvijezdu iz Branimira Glavaša rekavši kako nije dopustila Stankoviću da ga pozove u “Nedjeljom u 2”.
- Baš me jučer Stanković tražio za dopuštenje da pozove Glavaša i ja sam to odbila. Bilo je rasprave kao i inače, s obzirom na to da u uredništvu stalno raspravljamo o načinu izvještavanja i kako da sve što objektivnije predstavimo, u ovom slučaju situaciju s Branimirom Glavašem - poručila je Hloverka Novak-Srzić. Aleksandar Stanković nije komentirao slučaj.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Gatsby 19.05.2009.

    RTV pristojba je jedini način da HRT očuva neovisnost i objektivnost u informiranju te podjednaku zastupljenost svih političkih subjekata. Obzirom na to da kao JAVNI servis ne ispunjava te uvjete već služi isključivo kao instrument vlasti za njene dnevnopolitičke potrebe prestaje potreba za plaćanje pristojbe. U biti treba je financirati \"ekipa\" koja je kontrolira ali ne od proračunskih sredstava već od svoje članarine. E jedino u tom slučaju neće biti bezočne krađe narodnih para !

  • boresky 19.05.2009.

    Hadezeovska Ratnohuškačka Televizija

  • outrager 19.05.2009.

    evo šaljem ponudu u HRT da ako su dužni 130mil. kn da sam ih voljan otkupiti, zadržati zaposlene i u kratkom roku otplatiti dug

Komentiraj...
Vidi sve komentare