To je to što me zanima!

Hrvat iz Švedske: Nisam želio raznijeti nuklearku!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Švedska: Osuđivani kriminalac Marino Božić (53) nosio je na posao vrećicu na kojoj su pronašli tragove eksploziva. Radi u nuklearnoj elektrani!
Vidi originalni članak

Dvojica muškaraca uhićena su u srijedu pod sumnjom da su planirali sabotirati nuklearnu elektranu u švedskom gradu Oskarshamnu. Marino Božić (53) nosio je vrećicu na kojoj su nađeni tragovi eksploziva te je policija zatvorila i okružila nuklearku. Obojica muškaraca su puštena, no sudac čeka rezultate testova na koje je poslana vrećica kako bi na temelju toga presudio.
- Sada sam obilježen kao terorist do kraja života. Odveli su me na ispitivanje i skinuli odjeću s mene. Strpali su me u ćeliju i nisam znao što se događa - niti sam čitao novine, niti gledao televiziju, niti su vijesti stizale do mene - rekao je Božić (53), koji je podrijetlom iz Hrvatske. I Božić i 44-godišnji kolega suspendirani su s posla. Obojica su radila na održavanju jednog od tri reaktora. Policija im je pretresla kuće i sobe u kojima su boravili u blizini elektrane, no ništa sumnjivo nisu pronašli. Božić je ispričao kako je u nuklearki počeo raditi 12. svibnja, 10-ak dana prije incidenta, te da je nosio prijateljevu vrećicu s pjenom za brijanje i kolonjskom vodom. Božić je već ranije osuđivan za posjedovanje droge i napade, a kaže kako je posljednjih godina pokušavao srediti život, piše Top News Law.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_1922 23.05.2008.

    kaj je on, on je HRVAT !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare