To je to što me zanima!

Hrvat u Dohi: Situacija je slična kao doma, s malo panike

Kada su otišli u jedan obližnji centar kupiti stvari za ručak, dočekao ih je kaos. Sve je bilo puno ljudi,police su bile potpuno prazne, svi su uzimali sve čega su se uspjeli dokopati, priča nam čitatelj
Vidi originalni članak

Čitatelj 24sata kod prijatelja u Dohi došao je krajem prvog mjeseca. Letio je direktnim letom iz Zagreba, a njime se planira i vratiti kada se smiri panika oko korona virusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ispričao nam je kako je u Dohi situacija još uvijek stabilna, ali zadnjih nekoliko dana počela je vladati blaga panika.

DOŠAO SA SAJMA U Hrvatskoj su potvrdili 16. slučaj zaraze korona virusom

- Došao sam posjetiti prijatelje koji tu žive već neko vrijeme. Tu sam od samih početaka situacije s korona virusom i pratio sam njen razvoj. Situacija ovdje je slična kao u Hrvatskoj - započinje naš čitatelj.

- Njihove su vlasti naredile zatvaranje tržnica, trgovačkih centara i zabranile veća okupljanja. Od tada su se zalihe hrane i ostalih potrepština počele prazniti - kaže.

Kada su otišli u jedan obližnji centar kupiti stvari za ručak, dočekao ih je kaos.

- Sve je bilo puno ljudi,police su bile potpuno prazne, svi su uzimali sve čega su se uspjeli dokopati.  - prepričava nam situaciju.

Njigova je vlada obustavila izdavanje viza do daljnjega, a letovi iz Indije su otkazani.

ODGAĐAJU SE SVA OKUPLJANJA Hrvatski 'nulti pacijent' nakon 13 dana još nosi korona virus

- Jučer su u Katru potvrđena ukupno 24 slučaja zaraženih, tako da je stanje slično kao i u Hrvatskoj. Ipak, njihova je vlada odlučila poduzeti sve moguće mjere da smanje kretanje ljudi, pogotovo na njihovim tradicionalnim tržnicama koje su inače pune ljudi i životinja - ispričao nam je čitatelj.

Ipak, njega nije strah.

- Još uvijek sve ostalo normalno funkcionira, iako kako se globalne mjere podižu na više razine, tako je i ovdje pa panika veća. Mislim da bi se značajniji problemi mogli vidjeti sljedeći tjedan - pretpostavlja.

SAMO SE NIŽU... Nova odgoda: Azijci neće igrati kvalifikacije zbog korona virusa

Ako se u Hrvatsku vrati uskoro, neće morati u karantetnu.

- Za sada nema mjera karantene između Katra i Hrvatske jer su situacije slične. Ovdje planiram ostati još neko vrijeme te se nadam da će takva situacija biti i kada se budem vraćao - zaključuje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 18

  • mdcro24 11.03.2020.

    Koji je smisao ovog clanka, sirenje panike i poruka Hrvati navalite na ducane kupujte sve redom

  • morioni 11.03.2020.

    Nema bolje opskrbe do Konzuma!

  • Krkan Krkanovski 11.03.2020.

    U Kataru je za manje od 24 sata zabiljezeno skoro 300 novih slucajeva, jucer su bili na 24, a danas na skoro 300, tak da situacija nije bezazlena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare