To je to što me zanima!

Hrvat UN-ovac uništio crteže stare 6000 godina

Pripadnici MINURSO-a ispisivali su grafite po crtežima u nalazištu u Lajuada, poznatim kao Đavolja planina, starom 6000 godina
Vidi originalni članak

Vojnici Ujedinjenih naroda, pripadnici snaga u Zapadnoj Sahari (MINURSO), uništili su pretpovijesno nalazište s crtežima životinja i ljudi ugraviranim u stijeni, piše britanski dnevni list The Times. Kako navodi list  pripadnici MINURSO-a ispisivali su grafite po crtežima u nalazištu u Lajuadu, poznatom pod nazivom Đavolja planina starom 6000 godina.
- Bio sam zaprepašten. Mislili smo da su neki među njima bolje odgojeni. To su časnici, a ne obični vojnici, rekao je Julian J. Harston, posebni UN-ov izaslanik za Zapadnu Saharu. Nekoliko autora grafita potpisalo se i stavilo datum pod svoj vandalski čin, otkrivajući tako svoj identitet i zemlju iz koje dolaze. Jedan se Hrvat, primjerice, potpisao s "Petar CroArmy", dok je Rus "Evgenij" ispisao slova AUI, šifru baze MINURSO-a. "Ibrahim" je napisao svoje ime i broj preko pretpovijesne slike žirafe, a kenijski bojnik "Issa", koji je napisao svoje ime i datum, nedavno je, kako pokazuju dokumenti, završio UN-ov tečaj o etici u mirotvorstvu. Prema podacima hrvatskog Ministarstva obrane iz listopada 2007. godine, u MINURSO-u sudjeluje sedam vojnih promatrača iz Hrvatske. Harston je kazao da će UN kazniti časnike.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • user_21090 03.02.2008.

    meni se baš sviđa PETAR CRO ARMY,cjeli svijet je slika obišla. Što nisu zaštitili kulturno bogatstvo,ljepši je Petar već svi njihovi crteži!

  • Gnome 01.02.2008.

    Nemoj meni , moon ja ti vjerujem . Pošalji to građevinskoj insp. njih će ta utvrda sigurno zanimati.

  • user_2858 01.02.2008.

    Gnome mogu ti uslikat i poslati na mail ak ne vjerujes

Komentiraj...
Vidi sve komentare