To je to što me zanima!

Hrvati i Slovenci kod prijelaza Prilišće Žunići prepili 'granicu' i bacili je u Kupu: 'Nek' je nosi!'

Hrvatska je u ponoć, nakon manje od deset godina članstva u Europskoj uniji, postala članica Schengenskog područja, a Hrvati i Slovenci granicu su simbolično prepilili i bacili u Kupu, a za to im je poslužio komad drveta
Vidi originalni članak

Mještani Prilišća i Žunića u nedjelju su na prigodnoj svečanosti originalno obilježili ulazak Hrvatske u šengenski prostor, piše Radio Mrežnica. Hrvati i Slovenci granicu su simbolično prepilili i bacili u Kupu, a za to im je poslužio komad drveta.

- Nek je voda nosi - poručili su.

– Granica je stvarno našim ljudima stvarala puno problema, puno njih ima zemlju u Sloveniji, vezani su obiteljski, idu na posao, sada nestaju sve te formalnosti i naravno da smo sretni. Bezgranično sretni - rekao je Nikola Volović, iz Udruge Zora u Prilišću.

Hrvatska je u ponoć, nakon manje od deset godina članstva u Europskoj uniji, postala članica Schengenskog područja, ušavši time u klub s još 26 država i 420 milijuna ljudi u najvećem svjetskom prostoru slobodnog kretanja među državama. S otkucajem ponoći Hrvatska je postala 27. članica Schengenskog prostora. Ukinute su granične kontrole na kopnenim i pomorskim graničnim prijelazima prema članicama EU-a, a 26. ožujka ukinut će se i one u zračnim lukama.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • generacija57 01.01.2023.

    Da sam kaj mlađi više bi se veselio.Slovenija i Mađarska su mi na 25 km i sve je na dlanu osim godina.Ali ne možeš sve imati.Ponosam sam što smo ponovo Europa.Tome smo doprinjeli svi mi građani a ne samo HDZ.

  • xOOx 01.01.2023.

    da nisu mozda samo napili a ne i prepili granicu?

  • brazilski Medjimurac 01.01.2023.

    🇭🇷💖🇸🇮 Braćo

Komentiraj...
Vidi sve komentare