To je to što me zanima!

Hrvatica uzbunila Aljasku: Odbila sići bez helikoptera

Razmažena Zagrepčanka: Jadranka Luca Mrđen ostala je dužna 5000 dolara. Pobjegla je iz SAD-a s neplaćenim računom. Prijeti joj šest mjeseci...
Vidi originalni članak

Ta mi je upropastila ekspidiciju, zbog nje sam izgubio par tisuća eura, reagirao je Saša Takač iz Ogulina na ime Jadranke Luce Mrđen. O njoj su se raspisali američke novine. Tamošnji rendžeri i spasioci šest su dana u svibnju 2009. udovoljavali razmaženoj Zagrepčanki, koja je, iako nije planinarka, s Boškom Mrđenom i Sašom Takačem, krenula u osvajanje najviše američke planine, Mount McKinleya. Trojac se popeo do baznog logora.
- Ujutro je Boško rekao da on ide doma jer ga žuljaju cipele. Znao sam da Jadranka nije sposobna za penjanje, ali nisam imao izbora. Nosio sam svoje i njene stvari, pa i nju. Popeli smo se do rendžerske baze, odakle smo imali nekoliko stotina metara do vrha. Kako nije u kondiciji, popeo sam se na vrh, podignuo šator i čekao. Potražio me rendžer, natjerao me da se vratim jer se ona spustila do baze iz koje nije htjela otići. Uvjetovala je da po nju dođe helikopter - priča nam Saša. Priču je potvrdio je i rendžer Tucker Chenoweth.
- Volonteri su htjeli platiti dva lokalna vodiča da je vrate s planine. Složila se s planom, a u zoru je odustala. Jamčili smo joj siguran silazak, no ona je odbijala, odbijala i odbijala. Neprestano je zanovijetala i zahtijevala helikopter - kaže Tucker.
Saša, kaže nam, više nije imao živaca. Tri se dana brinuo za nju, a onda mu je puknuo film. Govorila mu je da je boli noga, no liječnici su je pregledali i utvrdili da joj nije ništa.
- Helikopter joj nisu dali, pa je zvala Miomira Žužula. On je digao uzbunu - kaže Saša. Po Jadranku je došao helikopter. Trebala je platiti 5000 dolara. Dali su joj račun.
- Rekla mi je da sam kreten i napustila Ameriku - kaže operater John Leonard, koji je poslao helikopter. Kako račun nije platila, trebala bi u zatvor do šest mjeseci. Avanturistica Jadranka prvo nam je tvrdila kako na Aljasci nije bila. Kasnije je rekla da nas ne čuje. Na kraju je priznala avanturu, ali o detaljima nije govorila.

'I MI BI JE SPASILI, KASNIJE JE SVE NA NJENOJ SAVJESTI'
Stipe Božić, jedan od voditelja akcija Hrvatske gorske službe spašavanja, rekao je kako bi postupio jednako kao i spasiteljski tim na Aljasci.
- Spasili bismo je, a na njenoj savjesti i zakonodavstvu je sve kasnije - kaže Božić. Pet dana je Jadranka živjela u logoru. nosili su joj hranu i piće. S njom je morao biti i Takač koji je bio vođa ekspedicije. Renedžeri su je uzalud nagovarali da se spusti.

KRONOLOGIJA PUTA:
1. TREBALI NA VRH, A OSTALI U LOGORU
Jadranka Luca Mrđen, Boško Mrđen i Saša Takač došli su u bazu na 4300 m. Boško se ubrzo vratio u podnožje zbog bolova u nogama.
2. HALO, ŽUŽUL, JA BIH SIŠLA S PLANINE
Jadranka satelitskim telefonom zove Hrvatsku i bivšeg ministra vanjskih poslova traži pomoć.
3. HALO, ALJASKA, ŽENA JE OSTALA NA PLANINI
Iz Hrvatske zovu u Tacomu, oni ih spajaju operateru u Aljasci, a on šalje rendžera da ode po jadranku u logor. Sa sobom je poveo i liječnika.
4. PA NEĆU VALJDA JA PJEŠAČITI?
Liječnik kaže da Jadranka može pješačiti, no ona odbija sići. Želi da po nju dođe helikopter i spusti je u bazu.
5. UPORNO ČEKALA DA DOĐU PO NJU HELOKOPTEROM
Pet dana je Jadranka živjela u logoru. Nosili su joj hranu i piće. S njom je morao biti i Saša Takač koji je bio vođa ekspedicije. Renedžeri su je uzaludno nagovarali da se spusti.
6. SPASILI JE, A ONA POBJEGLA DOMA
Izvukli su je helikopterom. Rekli su joj da spašavanje stoji 5000 $. Nije platila. Pobjegla je u Hrvatsku.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • pasie 20.05.2010.

    jaca glupa..

  • Virulent87 20.05.2010.

    Koza poremečena...

  • You Are A Towel! 20.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare