To je to što me zanima!

Hrvatin je i službeno potvrdio: HDZ osvojio najviše mandata

Branko Hrvatin je predstavio službene rezultate izbora za Europski parlament: 'Od 12 sati može se podnijeti prigovor na rezultate izbora, a rok za prigovor je 48 sati'
Vidi originalni članak

Čelnik Državnog izbornog povjerenstva, Branko Hrvatin, u ponedjeljak je u podne iznio potpune službene izbore zastupnika u EU parlament. Istaknuo je kako je na izborima bilo 39.572 nevažećih listića, tj. 5,07 posto. Objasnio je kako su liste koje su dobile više od pet posto glasova dobile priliku sudjelovati u utrci za EU parlament.

Hrvatin je potvrdio kako je koalicija HDZ, HSP (AS) i BUZ osvojila šest mandata. Kazao je kako su osvojili 32,8 posto ukupnih glasova. Osim toga, potvrdio je i da je koalicija SDP, HNS i LS osvojila pet mandata u EU parlamentu te da su hrvatski laburisti osvojili jedan mandat. 

Koalicija SDP, HNS i LS dobila je 32,07 posto ukupnih glasova.

Hrvatin je rekao kako s liste HDZ, HSP (AS) i BUZ u Europski parlament ulaze Ruža Tomašić, Andrej Plenković, Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić i Zdravka Bušić. 

S liste SDP, HNS i LS u EU parlament ulaze Tonino Picula, Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo i Sandra Petrović Jakovina, a s liste Laburista Nikola Vuljanić.

- Ovo su službeni rezultati izbora nakon svih obrađenih biračkih mjesta iz zemlje i inozemstva. Počevši od 12 sati može se podnijeti prigovor na rezultate izbora, a rok za prigovor je 48 sati. DIP se na sve žalbe mora očitovati - rekao je Hrvatin. Dodao je kako je bilo ukupno 741.408 važećih glasova. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Bovary 15.04.2013.

    Mora da se gospodin Hrvatin dobro nasmijao na ovim izborima.

  • presvijetli 15.04.2013.

    Ja odmah podnosim prigovor jer sa 20% birača minus 5% nevažečih referendum je ništav, što Horvatinu kao odgovornoj osobi najvišeg sudskog tijela treba biti poznato.

  • sulejman veličanstveni 15.04.2013.

    haha,povjerenstvu za izbore,nikad lakše zarađenih 350 kunića :))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare