To je to što me zanima!

Hrvatska će biti podijeljena na tek pet većih izbornih jedinica?

Zagrebačka županija i Grad Zagreb bi prema tom prijedlogu bili jedna zasebna cjelina, a u drugoj izbornoj jedinici bi bilo sedam županija središnje Hrvatske
Vidi originalni članak

Hrvatska bi do sljedećih parlamentarnih izbora navodno trebala biti podijeljena na pet velikih izbornih jedinica. Jutarnji list javlja kako će te izborne jedinice pratiti istodobno trenutačne granice županija, tj. granice nadležnosti upravnih sudova s nekoliko manjih izmjena.

Zagrebačka županija i Grad Zagreb bi prema tom prijedlogu bili jedna zasebna cjelina, a u drugoj izbornoj jedinici bi bilo sedam županija središnje Hrvatske. Pet slavonskih županija bile bi treća izborna jedinica, a Istarska, Ličko-senjska i Primorsko goranska županija bi bile četvrta jedinica. Cijela Dalmacija bila bi peta izborna jedinica.

U Vladi o tom prijedlogu još ne žele govoriti, a neki stručnjaci najavljuju kako je takva podjela izbornih jedinica najizvjesnija.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • borko_farkas123 17.05.2012.

    pojelite Hrvatsku tako da svaka lopina ima svoj krug djelovanja da ne bi neko slučajno dejstvovao van svojeg dijela.Tako će biti svoj na svome.

  • stari mudrac 17.05.2012.

    a di bu glasala Minken bojna?

  • bojavanilije 17.05.2012.

    ne vidim što pokušavaju takvim promjenama, pametnije bi bilo otpilit dijasporu koja nema blage veze o životu ovdje, i pročešljat listu birača-a to nebi trebao biti problem osim ako misle onaj popis stanovništva objavit 2022. onako mjesec dana prije novih popisa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare