To je to što me zanima!

Hrvatska će morati provoditi EU uhidbeni nalog od 1. srpnja

Glasnogovornica Europske komisije i glasnogovornice povjerenice za pravosuđe, Mina Andreeva, kazala je kako se više ne može uvesti vremenska odrednica
Vidi originalni članak

Glasnogovornica Europske komisije i glasnogovornice povjerenice za pravosuđe, Mina Andreeva kazala je kako će Hrvatska morati provoditi Europski uhidbeni nalog od prvog dana njezina članstva u EU, bez uvođenja vremenske odrednice kada bi se on primjenjivao.

Istaknula je i kako će se on primjenjivati i na slučajeve koji su se dogodili prije pristupanja EU i dodala da Hrvatska ne može dodati posebnu deklaraciju kojom bi objavila da se uhidbeni nalog ne može provoditi retroaktivno. To je mogla učiniti kada je donesena odluka Vijeća o Europskom uhidbenom nalogu 2002. godine, što je tada učinilo pet članica, prenosi Jutarnji list. Isto su 2004. godine pokušale Slovenija i Češka, no nije im uspjelo.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • bosanac laki 27.06.2013.

    ovo je tek mali dio onog šta nas čeka......

  • alpinist 27.06.2013.

    znači,ipak mi se neće pokvariti šampanjac za tu prigodu :-))))

  • rijeka36 26.06.2013.

    Po Glazbi Velikog (EU) mali mora TANCAT (RH) To je zakon JACEG od kad' Svijet postoji ! ! ! Tko misli da mali moze bit ravnopravan s VELIKIM nek' dokaze slucajeve u Povijesti ! ! !

Komentiraj...
Vidi sve komentare