To je to što me zanima!

'Hrvatska će opet u recesiju, to je prilično neobičan fenomen'

Hrvatska će vjerojatno ući u šestu godinu recesije zaredom, što je prilično neobičan fenomen. Strukturni problemi sprječavaju rast ekonomije, rekao je Hongjoo Hahm
Vidi originalni članak

Hrvatska je zapela u recesiji jer nema čelnika koji mogu provesti promjene i favorizira javni sektor na račun privatnog biznisa, rekao je Hongjoo Hahm, voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku, za Reuters.

- Hrvatska će vjerojatno ući u šestu godinu recesije zaredom, što je prilično neobičan fenomen. Strukturni problemi, koje jedna vlada za drugom ne rješava, sprječavaju rast ekonomije - rekao je. 

Svjetska banka za 2014. predviđa gospodarski pad od 0,5 posto. Objasnio je kako nedostaje vodstvo u ekonomskim reformama, jasna vizija u kojem smjeru ekonomija želi ići. 

- Ekonomija treba nekog tko bi učinkovito koordinirao fiskalni okvir sa strukturnim reformama i tako otvorio prostor za rast predvođen privatnim sektorom - rekao je Hahm, dodajući da se u suprotnom može očekivati nastavak istog, što nije zadovoljavajuće za hrvatske građane. 

Idi na 24sata

Komentari 245

  • niksonvkci89 05.07.2014.

    jadan čovjek nezna da nas vode budale epskih razmjera

  • vferari 04.07.2014.

    Vjerojatno je gospodin mislio na Karamarka!

  • ZelenaHrvatska 04.07.2014.

    Cijeli svijet nam se smije a nasi politicari i dalje misle da znaju raditi svoj posao,niti jedan politicar u nasoj napacenoj drzavi nema znanja niti pameti da nas izvuce iz recesije zato ih treba sve istjerati iz zemlje bez mogucnosti povratka jer su nas oni i doveli do ovoga rasula,nebitno iz koje stranke bili svi su lopovi nesposobni i korumpirani!

Komentiraj...
Vidi sve komentare