To je to što me zanima!

'Hrvatska je jaka koliko su jaki mediji koji kritički pišu o vlasti'

Mediji koji žele biti izuzeti od odgovornosti za pisanje istine ne mogu očekivati da ih se u tome podržava novcem iz proračuna, napisao je Karamarko na Facebooku
Vidi originalni članak

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko putem Facebooka osvrnuo se na odluku novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji je raspustio Povjerenstva za neprofitne medije. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

-  U potpunosti odbijam prozivanja, ali i podmetanja predsjednika Hrvatskog novinarskog društva gospodina Saše Lekovića koji me poziva da smijenim ministra kulture dr. Zlatana Hasanbegovića zbog najave promjene načina sufinaciranja udruga i medija.

Nitko u hrvatskoj Vladi, pa niti u Ministarstvu kulture neće paušalno ocjenjivati koja udruga ili koji mediji trebaju dobiti potporu iz proračuna i kolika će ona biti. Ova Vlada okončat će takvu dosadašnju praksu. Odluke o tome donosit će se na temelju dosadašnjeg rada medija, odnosno načina na koji su koristili dosadašnje potpore. 

Ovim putem javno predlažem ministru kulture da u kriterijima za raspodjelu sredstava posebno povede računa o doprinosu udruge ili medija u demokratizaciji društva i širenju slobode javne riječi. Republika Hrvatska bit će jaka onoliko koliko su u njoj snažni mediji koji kritički pišu o vlasti. Kritika mora biti utemeljena i zasnovana na činjenicama. Kritika ne smije biti smokvin list za govor mržnje. Mediji koji žele biti izuzeti od odgovornosti za pisanje istine ne mogu očekivati da ih se u tome podržava novcem iz proračuna. Očekujem da će se HND i gospodin Saša Leković također založiti za ovakve ili slične kriterije ili da će obrazložiti što u njima ne valja - napisao je Karamarko. 

Idi na 24sata

Komentari 185

  • petar8 19.02.2016.

    Postajemo stvarno država u kojoj će se za sve morati pitati gospodina kalamarka...Mi i bez novinara znamo tko ste i kakvi ste. Razina kulture vam je na najnižem mogućem novou i bez pardona lažete i kradete ovaj napačeni narod. Sama vaša izjava da je Crnoja pošten i moralan čovjek dokazuje kakva ste osoba i koliko bi vas ljudi trebali cijeniti.

  • knezevic3d 02.02.2016.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • bajica1009 31.01.2016.

    Jako pametan čovjek, svjetonazoran, stručan nakon dva dana viječanja kaže nije kriv a u dokumente koje moraš dostaviti stoji Potvrda koja kaže " Izjavljujem pod moralnom i krimalističkom odgovornošću da nisam imao ili prodao neku nekretninu kuću-stan u vrmenu od 1990. naovamo" i onda dostavi Min.Branitelja za kredit i gradskoj komisiji. Mislim pametnom dosta tako i njegova studiozna izjava ovog tipa to je tema na kojoj rade zadnje četiri godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare