To je to što me zanima!

"Hrvatska je pravna država samo par tjedana pred izbore"

Tek posljednja dva, tri tjedna pred izbore pronalaze se korumpirani suci, političari-lopovi, afere, kriminal svih vrsta. U međuvremenu, nikad se ništa ne zbiva...'
Vidi originalni članak

Romano Bolković na svojem je Facebook profilu objavio zanimljivu objavu vezanu za vrijeme oko izbora i što se u to vrijeme najčešće događa.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Mizerija je Hrvatske i u tome da postaje pravna država tek posljednja dva, tri tjedna pred izbore: tada se pronalaze korumpirani suci, političari-lopovi, afere, kriminal svih vrsta. 

U međuvremenu, ništa se nikad ne zbiva, osim što se o izborima procesuirani nakon nekog vremena, prije ili kasnije, puštaju na slobodu, zbog formalnoproceduralnih pogrešaka. 

S jedne strane pravosuđe tako postaje instrument, što je samo po sebi skandalozno jer se time narušava njegova autonomija, s druge je ono instrument koji narušava demokratski proces i izvanjski određuje sudbinu izbora, a napokon tu je i taj aspekt farse: finalni pad presuda već je unaprijed ukalkuliran tim procesnim greškama koje to nisu, tim sračunatim povredama prava e da bi se presude obarale a procesi poništavali, i ta činjenica, da je pravosuđe ovdje samo kazalište lutaka čiji su papetmajstori iznad scene, nevidljivi i brzih i vještih ruku u potezanju konaca o kojima ovisi naša ukupna sudbina, unosi u život osjećaj zebnje. 

Pravosuđe u Hrvatskoj gotovo je dotaklo nivo na kojem je ono u totalitarnim režimima: baš stoga jer je sve moguće, ništa nije stvarno, svatko može biti kriv a već popodne ili osuđen ili oslobođen, ili čak i jedno i drugo u isti mah samo od dva različita, najviša suda u državi, i ta farsa od pravosuđa, koje je dijelom u rukama organiziranog kriminala a dijelom pod upravom političke kabale, što je jedno te isto ako drugo shvatimo organizaciono kao prvo a prvo kao egzekutivu drugoga, postaje onaj posljednji argument protiv života u ovoj zemlji: nesigurnost života ovdje nije samo prekarna, nego je, kao u Moskvi Bulgakova, egzistencijalni mod.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • vrhovni sud 31.10.2015.

    Pravosuđe ( korupcija) u Hrvatskoj je toliko ukorijenjeno u Hrvatskoj, i takvo stanje odgovara najviše HDZ -u i SDP-u!

  • šator 31.10.2015.

    naravno treba i ovo znati samo pravim putem ne ,ne,na staro dosta korupcije,,

  • prcoje 31.10.2015.

    evo sam prdnuo,a i opet ću ako mi dođe

Komentiraj...
Vidi sve komentare