To je to što me zanima!

'Hrvatska je pred bankrotom, a Josipović želi mijenjati Ustav'

Predsjednik je imao pet godina da inicira promjene, a to čini sada kad kreće u kampanju. Sada nije vrijeme za takvu raspravu, rekla je Kolinda Grabar Kitarović
Vidi originalni članak

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, komentirala je za tportal ustavne promjene koje inicira predsjednik Ivo Josipović. Smatra da u trenutku kada je zemlja pred bankrotom, nije vrijeme za raspravu o Ustavu.

- Protivim se stalnom mijenjanju Ustava jer je on temelj državnog uređenja i treba ga štititi i paziti da se striktno poštuje, a ne mijenjati u dnevno-političke svrhe. Česte promjene obezvrjeđuju Ustav - kazala je Grabar Kitarović za tportal.

Josipović je u četvrtak predstavio detalje ustavnih promjena koje je inicirao te pozvao protukandidate da se izjasne o njima. Predsjednik smatra da nema ništa nelegitimno u njegovoj inicijativi jer time biračima kaže što obećava. U Ustav planira ugraditi preferencijalno glasovanje, ali i ojačati ulogu Vlade, a neslužbeno se pisalo i samog predsjednika

Grabar Kitarović smatra da ako postoje odredbe koje treba mijenjati, onda tome treba pristupiti krajnje ozbiljno i temeljito

- Predsjednik je imao pet godina da inicira promjene, a to čini sada kad kreće u kampanju. Sada nije vrijeme za takvu raspravu. Trebamo raspravljati o gospodarskoj katastrofi i bankrotu koji nam prijeti, o odlasku mladih, o iznimno lošem materijalnom stanju oružanih snaga, o nepostojećoj hrvatskoj vanjskoj politici, odnosno o svemu za što je predsjednik odgovoran i o čemu uporno šuti - smatra predsjednička kandidatkinja HDZ-a.

Naglašava da ovo nije vrijeme za raspravu o Ustavu. 

- Nije dobro da se temeljni državni akt koristi u predizborne svrhe. Za raspravu o Ustavu ima vremena i to ako ona uistinu bude potrebna i uz konsenzus svih političkih snaga i struke - rekla je Grabar Kitarović za tportal.

Idi na 24sata

Komentari 453

  • pijevac 15.09.2014.

    mislim da mu je mjesto u vitrini gdje je i bio svih ovih godina...

  • grumla 15.09.2014.

    Nažalost ako su to jedini predsjednićki kandidati ja nemam za koga glasati ! Jedan fikus a druga mi se čini premazana svim mastima .

  • LebronPetrovic 15.09.2014.

    Planeta i zemlja su iste ! Nije Tim Roth ali je Bank Roth. Što drugo očekivati od takvih ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare