To je to što me zanima!

Hrvatska kupuje rezidenciju za veleposlanike u Rimu za 905 tisuća eura, dobili su i popust

Državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, rekla je kako se otvorila dobra prilika za stjecanje vlasništva jer je ponuđen popust te da ćemo time trajno riješiti prostor za rezidenciju u Rimu
Vidi originalni članak

Vlada je Ministarstvu vanjskih i europskih poslova dala suglasnost za kupnju rezidencije u luksuznoj rimskoj četvrti Parioli za potrebe veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici, javlja Jutarnji.

Riječ je o stanu od 246 četvornih metara u zgradi na trećem katu u Via Antonio Gramsci 36 s parkirališnim mjestom u podzemnoj garaži i podrumom koji je veleposlanstvo imao u neprekinutom najmu još od 1992. godine. Vlasnici zgrade, Zaklada E.N.P.A.I.A., odlučili su prodati ovaj rezidencijalni stambeni kompleks i ponuditi najmoprimcima pravo prvokupa i popust od 30 posto.

FINANCIJSKA POMOĆ Vlada donijela odluku o potporama od 5 milijuna kuna malim mljekarima u Hrvatskoj

Hrvatska će tako umjesto više od 1,2 milijuna eura, koliko je procijenjena vrijednost nekretnine, platiti 905 tisuća eura. Cijena stanova u elitnoj četvrti kreće se od 4500 do 5000 eura po četvornome metru. 

Andreja Metelko-Zgombić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, rekla je kako se otvorila dobra prilika za stjecanje vlasništva jer je ponuđen popust te da ćemo time trajno riješiti prostor za rezidenciju u Rimu, a neće se više plaćati najam. Za ovu odluku, dodala je, dobivena su i pozitivna mišljenja Državnog odvjetništva i Ministarstva financija.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • POTPEC 12.12.2021.

    To Plenković kupuje za sebe, jer zna da će doći dan kad če morati otići iz države.

  • 10.12.2021.

    Kad vide ovakvu vijest mora da su ljudi u Banovini presretni i oduševljeni ovom vladom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare