To je to što me zanima!

Hrvatska može bolje: Nakon prosvjeda loptica je na Saboru

U trenutku rasprave i glasanja pokazat će se koji zastupnici i zastupnice zaista stoje iza smislenih reformi koje dolaze iz struke te čuju li i poštuju li volju onih koji su ih birali, kažu iz Inicijative
Vidi originalni članak

Nakon što se više od 50.000 građana i građanki okupilo na prosvjedima širom Hrvatske i svijeta poručivši kako Hrvatska može bolje te Hrvatskom saboru i Vladi uputilo četiri zahtjeva, Inicijativa Hrvatska može bolje u ime tih građana traži njihovu realizaciju, istaknula je Inicijativa u priopćenju. 

- Inicijativa Hrvatska može bolje uputila je danas predsjedniku Sabora zahtjev da od Hrvatskog sabora traži da, prilikom prvog glasanja, u dnevni red uvrsti Prijedlog zaključka o podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi - istaknuli su. Prijedlog je u saborsku proceduru  uputio Klub zastupnika HNS-a.

Od zastupnika i zastupnica Inicijativa traži da se nedvosmisleno izjasne je li nastavak provedbe Cjelovite kurikularne reforme, uz punu autonomiju Ekspertne radne skupine, te financijsku i političku podršku, i za njih prioritet. U trenutku rasprave i glasanja pokazat će se koji zastupnici i zastupnice zaista stoje iza smislenih reformi koje dolaze iz struke te čuju li i poštuju li volju onih koji su ih birali, koje u Saboru trebaju zastupati i predstavljati, piše Inicijativa i dodaje da očekuje i izjašnjavanje nadležnog ministra o osobnoj odgovornosti prema Ekspertnoj radnoj skupini, kao i nedvosmisleno izjašnjavanje predsjednika Vlade o načinu provedbe ove nadstranačke reforme o kojoj ovisi naša budućnost.

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • gjcezar 03.06.2016.

    Rekao je danas premijer da reforma ide dalje i to je to. Kraj rasprave i bespotrebni prosvjed koji je i onako propao.

  • ex ponto 03.06.2016.

    Kekina Mileta za ministra kulture. Onda bi bilo sve u redu?

  • info.hr 03.06.2016.

    Još prosvjed protiv Vlade.... a da to nije ni potrebno...oni sami sebe ruše...

Komentiraj...
Vidi sve komentare