To je to što me zanima!

'Hrvatska nema razloga zbog odluke suda o nenadležnosti'

Po njegovim riječima, Sud EU-a je doduše proglasio svoju nenadležnost, ne izjašnjavajući se o meritumu tužbe, ali je u obrazloženju odluke naveo kako arbitražu treba poštovati
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Marjan Šarec kazao je u petak da Hrvatska nema razloga za slavlje, nakon što se Sud EU-a u Luksemburgu proglasio nenadležnim za slovensku tužbu protiv Hrvatske.

- Nije baš pravo  vrijeme da u Hrvatskoj otvaraju šampanjac, morat će prije ili kasnije shvatiti da trebaju poštovati arbitražnu presudu - kazao je Šarec u izjavi novinarima.

HLADAN TUŠ NAKON PRESUDE Reakcije iz Slovenije: "Ovo je za nas veliko razočarenje"

Po njegovim riječima, Sud EU-a je doduše proglasio svoju nenadležnost, ne izjašnjavajući se o meritumu tužbe, ali je u obrazloženju odluke naveo kako arbitražu treba poštovati.

- Jasno je napisano da je arbitraža važeća i da treba poštovati međunarodno pravo - ustvrdio je Šarec dodavši kako je stvar interpretacije kako će se odluka Suda u Luksemburgu doživljavati.

Upitan je li možda podnošenje tužbe protiv Hrvatske zbog neprovedbe arbitražne presude, na što se odlučila prijašnja vlada Mire Cerara, bila pogreška, Šarec je rekao da je o tome teško suditi.

PREMIJER O ARBITRAŽI Plenković: 'Odluka EU suda je pobjeda hrvatskih argumenata'

- Odluku o tužbi donijela je vlada na odlasku, pred kraj svog mandata, ali ova presuda ipak ponovo naglašava poštovanja međunarodnog prava, zato mislim da tužba nije bila pogreška - kazao je Šarec koji je u ponedjeljak podnio ostavku na svoju dužnost, čime je njemu i vladi prestao puni mandat i obavljaju tehničke poslove.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • UNPROFOR 01.02.2020.

    Ne treba dopunjavati naslov , nego napisati svima razumljiv , koji glasi Sud pozvao obije strane da implementiraju arbitražu ! Neznam kako može Plenki srati kvake , kad je još jednom rećeno - preporućeno -, da se arbitraža mora poštivati i implementirati !

  • Proletarac 31.01.2020.

    Kupit čemo mi Croaciju, pa nam arbitraža neče ni trebati. Imamo 100.000 vikenda preko čitavog jadrana

  • Defiant 31.01.2020.

    Samo sam htio da provjerim jesam lud ili nisam zbog naslova, al vec su me preduhitrili...

Komentiraj...
Vidi sve komentare