To je to što me zanima!

Hrvatska nudi jeftinu kavu, ali papreno naplaćuje vodu

SKUPI HRVATSKI TURIZAM: Njemački autoklub istražio je cijene u deset europskih zemalja te je otkrio kako je čak šest njih jeftinije od Hrvatske
Vidi originalni članak

Uzalud tražite popuste za djecu. Tako njemački autoklub (ADAC) sažima hrvatsku turističku ponudu za obitelji koje kod nas dolaze na ljetovanje. Kod nijedne sportske ponude ADAC-ovi stručnjaci nisu našli snižene cijene za djecu.
Istražili su cijene u deset europskih zemalja i otkrili da je čak šest zemalja jeftinije od Hrvatske. Skuplje su samo Francuska, Danska i susjedna Italija. Među jeftinijim zemljama su i neki od najvećih hrvatskih konkurenata na turističkom tržištu, Španjolska, Grčka i Turska. Ispitivači su uspoređivali cijene iz četiri skupine artikala: zdravlje i higijena, komunikacije i oprema, hrana i piće, slobodno vrijeme i vožnja biciklom te shopping. Hrvatska je najskuplja u komunikacijama, odnosno internetu.
- Tko putuje u Hrvatsku, trebao bi ponijeti dovoljan broj baterija i memorijskih kartica za digitalne kamere - stoji u ADAC-ovu izvješću. U ostalim skupinama Hrvatska je uglavnom u blizini europskog prosjeka. Najjeftiniji smo u samo jednom artiklu, cappuccinu.
ADAC-ovi istraživači posjetili su pet hrvatskih ljetovališta. Mali Lošinj su proglasili povoljnim odredištem, a Rovinj prosječno skupim turističkim mjestom. Gradove Dubrovnik, Poreč i Rab njemački su stručnjaci svrstali u jako skupa odredišta.


NAJSKUPLJE TURISTIČKE ZEMLJE
Njemački autoklub napravio je rang-listu testiranih zemalja prema odstupanjima od prosječnih europskih cijena. Hrvatska je skuplja od većine zemalja EU.
1. Francuska
2. Danska
3. Italija
4. Hrvatska
5. Njemačka
6. Turska
7. Španjolska
8. Portugal
9. Grčka
10. Poljska

JAKO SKUPO
> Taksi (5 km) - 83,00 kune
> Internet (sat) - 39,00 kuna
> Meineralna voda - 7,00 kuna
> Cola - 14,00 kuna
> Chips - 17 kuna
> Bicikl (dan) - 77,00 kuna
> Parkiranje (sat) - 7,60 kuna
> Šešir od slame - 60,00 kuna

JAKO JEFTINO
> Gel za tuširanje - 15,00 kuna
> Minigolf (sat) - 14,00 kuna
> Kugla sladoleda - 6,00 kuna
> Cappuccino - 12,00 kuna
> Banane - 9,30 kuna
> Ležaljka (dan) . 24,00 kune
> Teniski teren (sat) - 60,00 kuna
> Natikače - 46,00 kuna

Idi na 24sata

Komentari 3

  • justicia 08.07.2008.

    baklava 70 kn! (dubrovnik)

  • user_1922 08.07.2008.

    stoka jedna dalmoška i istrijanska, samo dizu cijene a nista nema u ponudi samo kamen i slana voda, sramota i onda se cude kad se ljudi bune, ali nisu ni turisti budale jos par godina i propasti ce nam turizam tj nece propasti ali ce se broj turista znatno smanjiti a onda ce biti kasno, ne mozes prodavati 0,5l vode za 22kn (dubrovnik) ili 0,5l pive 35kn (dubrovnik)

  • maja72maja 08.07.2008.

    pa nek piju vino)))))))))))))))))))))))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare