To je to što me zanima!

Hrvatska od SAD-a kupuje dva Black Hawka za 115 mil. dolara

115 MILIJUNA DOLARA Helikopteri Black Hawk će omogućiti brzu suradnju i reakciju u raznim operacijama i misijama. Kažu da potencijalna prodaja neće promijeniti vojnu ravnotežu u regiji
Vidi originalni članak

SAD je odobrio hrvatskoj vladi dva helikoptera UH-60M Black Hawk u iznosu od 115 milijuna dolara, priopćila je u srijedu Agencija za sigurnosnu suradnju.

U interesu SAD-a je da pruži sigurnosnu potporu NATO savezniku, dodaju. Helikopteri će omogućiti brzu suradnju i reakciju u raznim operacijama i misijama. Kažu da potencijalna prodaja neće promijeniti vojnu ravnotežu u regiji.

Black Hawk helikopteri povećat će sposobnost Hrvatske da bolje čuva granice, evakuira u slučaju nužde, potragu i spašavanje, borbenu podršku i druge operacije.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • dado385_1 31.10.2019.

    Dajte ljudi barem pročitajte vi kad već novinari koji prepisuju to ne čine! Ništa Hrvatska ne kupuje za 115M$! To je ukupna cifra koja uključuje 1. Dva helikoptera BlackHawk UH60M u konfiguraciji za specijalne snage 2. Dodatna dva helića istog tipa ali u standardnoj transportno borbenoj konf. 3. Dodatnu opremu, simulator, rez. dijelove, obuku pilota i tehnicara, ... Točka 1. je donacija SAD-a i ne kosta nista, a ostatak od cca 65M$ će RH platiti

  • surivlaj 31.10.2019.

    Dajte jednomu zrakomlatu ime po antonju našemu presvjetlom

  • jo2hn8ny 31.10.2019.

    "State Department je 30. listopada 2019. godine odobrio Hrvatskoj moguću donaciju preko programa Foreign Military Sale (FMS) dva helikoptera Black Hawk UH-60M s opremom u vrijednosti od oko 115 milijuna američkih dolara." Tko laže 24 sata ili Direktno.hr?

Komentiraj...
Vidi sve komentare