To je to što me zanima!

Hrvatska opet u recesiji, blagi oporavak očekuje se tek 2013.

Ekonomski institut Zagreb je revidirao svoju raniju prognozu kretanja BDP-a te se sada procjenjuje da će se BDP u 2012. godini ipak smanjiti za oko 1,0 posto
Vidi originalni članak

Hrvatsko gospodarstvo zabilježilo međugodišnji pad BDP-a od 0,4 posto u četvrtom tromjesečju prošle godine. Time je hrvatsko gospodarstvo ušlo u novu recesiju nakon kratkotrajnog oporavka sredinom prošle godine, prenosi Dnevnik.hr.

Ekonomski institut Zagreb je stoga revidirao svoju raniju prognozu kretanja BDP-a te se sada procjenjuje da će se BDP u 2012. godini smanjiti za oko 1,0 posto (očekivao se pad od 2,0 posto). 

Prognoze pokazuju da bi nezaposlenost te pad raspoloživog dohotka zajedno s negativnim raspoloženjem potrošača i višim cijenama zbog porasta stope PDV-a mogli dodatno smanjiti realnu potrošnju stanovništva. Očekuje se i osjetno smanjenje državne potrošnje. Investicije bi i u ovoj godini mogle zabilježiti pad. 

Blagi oporavak u domaćem gospodarstvu može se očekivati u 2013. uz rast BDP-a od 1,2 posto.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • lunatic 07.05.2012.

    Mi necemo izac iz krize irecesije ili kako god vec....jos sljedecih 10 god...gledam ljude u centrukafici su puni...pogotovo u dalmaciji u istri i kvarneru kad god zima ili ljeto ljudi non stop sjede piju bevandu ili gemist a nase radnike (one koje oce radit) prcaju u zdrav mozak jos najbolje da se svi mi naguzimo i damo nasim politicarima da nas iz#ebu!!!

  • gallovix 03.05.2012.

    dok nas kreteni i sljepci vode,nema nama izlaza iz bilo cega,a ne iz krize.kakva kriza kada vladajuci imaju placu preko 10.000 kuna.

  • Goran NinaBugarinovic 03.05.2012.

    OPET??? a znaci do sad nije bila???/ bas interesantna teza

Komentiraj...
Vidi sve komentare