To je to što me zanima!

Hrvatska padobranka poginula je na natjecanju u Sloveniji

Prema neslužbenim informacijama imala je pri skoku u skupini 10 padobranaca teškoće s glavnim padobranom, koji je odbacila u zraku, a rezervni padobran nije uspjela otvoriti
Vidi originalni članak

Hrvatska padobranka (34) iz Istre smrtno je stradala u nedjelju na sportskom aerodromu Bovec u Sloveniji, gdje je ovaj tjedan nastupilo stotinjak padobranaca u skokovima iz aviona s 4000 metara visine. 

U tijeku je policijska istraga, a prema neslužbenim podacima koje su prenijeli mediji, hrvatska padobranka imala je pri skoku u skupini 10 padobranaca teškoće s glavnim padobranom, koji je odbacila u zraku, a rezervni padobran nije uspjela otvoriti.

O nesreći su obaviješteni istražitelji koji se bave zrakoplovnim nesrećama, dežurni istražni sudac te nadležno državno tužiteljstvo.

Pilot: Još sam u šoku

Poginula žena bila je iskusna sportska padobranka. Iskočila je iz zrakoplova u kojem je bilo još devet padobranaca, a pilot Damijan Cehner kaže da je još u šoku. On nije saznao za nesreću sve dok nisu sletjeli. Tad je vidio ljude okupljene oko 34-godišnjakinje na aerodromu Bovec. 

- Tek kasnije sam saznao što se dogodilo. U zraku ste pola sata. Vi jednostavno ne znate što se tamo događa - rekao je Cehner za Slovenske novice.

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 91

  • snowborder 12.06.2017.

    Sućut obitelji!Zato ja bordam i pazim na najace kad se glupsam sa tom dasketinom i sjebem se tu i tamo padnem i idemo dalje, Privlaci me na najace padobranstvo,al uvjek pomislim kaj ako se desi kaj onda? nemas prava na pogresku isto kao u beysjumpu i nekim drugim ex sportovima.Nikola Tesla je reko:Čovjek mora istrazivati svoje mogucnosti a ne granice!To je pravilo ex sportova ak zelis sacuvat živu glavu!

  • MarinkoLončar 12.06.2017.

    Ovdje je jako puno faktora koji su nam ne poznanica... ps: padobranstvo je vise od sporta... to je ljubav... I nema veze sa igranjem sa smrcu....

  • Old Kresoje 12.06.2017.

    Koliko je padobranaca ove godine poginulo u Hrvatskoj? Evo jučer jedan-jedna. Koliko je vozača i putnika poginulo na cestama u Hrvatskoj ove godine?

Komentiraj...
Vidi sve komentare