To je to što me zanima!

Hrvatska pred prvim toplinskim valom ove godine: Temperature će se penjati i do 35 stupnjeva

Pojava prvog toplinskog vala u godini varira u Hrvatskoj, ali i u regiji, od godine do godine. Nije neuobičajeno da se javi sredinom lipnja kao 2019. ili krajem lipnja kao prošle godine
Vidi originalni članak

U Hrvatsku stiže prvi toplinski val ove godine.

- Očekujemo početak toplinskog vala u utorak ili srijedu. Maksimalne dnevne temperature bit će između 30 i 35 Celzijevih stupnjeva. U ovom trenutku ne možemo pouzdano prognozirati koliko će potrajati. Zbog velikog razilaženja u modelima zasad nije jasno hoće li već u idući petak vrućine popustiti ili će se protegnuti i na idući vikend. Pouzdaniju prognozu imat ćemo u nedjelju – rekla je meteorologinja Ivana Havrle Kozarić iz DHMZ-a za Jutarnji List.

Pojava prvog toplinskog vala u godini varira u Hrvatskoj, ali i u regiji, od godine do godine. Nije neuobičajeno da se javi sredinom lipnja kao 2019. ili krajem lipnja kao prošle godine.

Može se pojaviti i prije lipnja, o čemu govore podatci s početka 2000-ih u Hrvatskoj.

Primjerice, 2003. godine prvi toplinski valovi praćen sušom zabilježen je još početkom svibnja. Uslijedila je serija toplinskih valova u lipnju, srpnju i kolovozu 2003. godine, ne samo u Hrvatskoj nego i diljem Europe.

Dio europskih zemalja već se suočava s neuobičajeno visokim temperaturama za lipanj. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Zagorov_pajdo_Chico 17.06.2022.

    jes ovo morževi na luftiču?

  • Klod Van Dam Žon Drugi 17.06.2022.

    Znači normalno ljeto. "Meteoalarm upaljen 😱😱" "A ono što ce uslijediti zaledit ce vam krv u žilama 😱😱" #HejtZaClickbait

Komentiraj...
Vidi sve komentare