To je to što me zanima!

'Hrvatska sada pruža pomoć, a prije 20 godina ju je primala'

U utorak je Hrvatska proslavila 20. godišnjicu otkako je postala članica Ujedinjenih naroda. Čestitku hrvatskim vlastima je uputio i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon
Vidi originalni članak

Hrvatska je u 20 godina prošla uspješan obrat od zemlje koja je primala pomoć do zemlje koja pruža pomoć. To je nevjerojatno postignuće, a aktivan doprinos Hrvatske UN-u uvelike nadmašuje njezinu veličinu, glase riječi čestitke glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona povodom 20. obljetnice članstva u svjetskoj organizaciji, a koje je danas u Zagrebu prenijela predstavnica UN-a u Hrvatskoj Louisa Vinton.

Podsjetila je kako su sukobi 90-tih dali priliku Hrvatskoj da se uvjeri u snagu UN-a, ali također da iskusi i njezine slabosti.

– UN nije uvijek uspješan u ostvarivanju ciljeva, mira, borbi protiv gladi i siromaštva, ali je Hrvatska predana idealima koje zastupa ta organizacija – dodao je predsjednik Ivo Josipović.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kozaribok 23.05.2012.

    Da bila bi to krasna vijest da su ti novci tj pola milijuna dolara kako kaže premijer,plod našega posla i proizvodnje,a ne nažalost zaduživanja na kamatu po svijetu

  • optipesimist 23.05.2012.

    Pa mi sami sebi ne možemo pomoći , dajte se osvijestite jad i bijeda smo!

  • user_102315 23.05.2012.

    a milijarde spoljnog duga...?

Komentiraj...
Vidi sve komentare